Американско изследване показа, че имунизацията не е свързана с преждевременно

...
Американско изследване показа, че имунизацията не е свързана с преждевременно
Коментари Харесай

Проучват как действат новите варианти на COVID-19 и ваксините върху бременни

Американско проучване сподели, че имунизацията не е обвързвана с прибързано раждане или с по-ниско тегло на бебетата

Учени от Оксфордския университет ще изследват резултата от разновидностите на новия ковид върху бременни дами и новородени, съобщи Ройтерс.

Британските откриватели ще правят оценка също и въздействието на имунизацията при затруднения по време на бременност и след раждане, добавя Българска телеграфна агенция.

Проучването се прави по-малко от година, откакто експертите откриха, че при инфектираните с Ковид-19 бъдещи майки и бебета има по-висок риск от затруднения, както и от прибързано раждане, в сравнение с се смяташе преди този момент.

Целта на новото проучване е да се запълнят пропуските, в това число въздействието на новите разновидности на ковид като Омикрон върху високорискова група, при която се следи "тревожно " ниско равнище на имунизация против Ковид-19.

"Ефектите от новия ковид при бременност са подценявани и незадоволително изследвани ", изяснява професор Хосе Вилар от Оксфордския университет, който е измежду ръководителите на изследването. "Бременните дами даже не бяха включени в тестванията на имунизациите, което разреши ненаучна, страшна информация необятно да се популяризира ", добавя той.

Много международни здравни управляващи споделят, че имунизацията по време бременност е безвредна. Американско изследване, показано предишния месец, сподели, че имунизацията не е обвързвана с прибързано раждане или с по-ниско тегло на новородените бебета.

През ноември Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство показа данни, от които стана ясно, че имунизацията против Ковид-19 е безвредна за бременни дами и не е обвързвана с по-висок % на затруднения.

В идното изследване на английските учени ще вземат участие към 1500 дами, които имат позитивен тест за новия ковид, без значение в кой стадий от бременността си са. Резултатите ще бъдат съпоставени с тези на 3000 незаразени дами, минали четвъртия месец на бременността.

Специалистите чакат да имат резултати от изследването през месец май.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР