Американско-беларуските отношения няма да се променят, независимо от резултата от

...
Американско-беларуските отношения няма да се променят, независимо от резултата от
Коментари Харесай

Лукашенко за изборите в САЩ: Позор, издевателство над демокрацията

Американско-беларуските връзки няма да се трансформират, без значение от резултата от американските избори, съобщи беларуският президент Александър Лукашенко, представен от ТАСС, съобщи Българска телеграфна агенция.

В същото време Лукашенко оцени отрицателно извършените на 3 ноември президентски избори в Съединени американски щати, резултатите от които към момента не са оповестени. И двамата претенденти показаха убеденост в успеха си, напомня ТАСС.

"Вижте какво се случва с тези избори. Та това е срам, безчинство над тази народна власт ", съобщи беларуският президент в отговор на въпрос на публицисти.

Лукашенко увери също, че в Беларус ще бъде призната нова Конституция. "Животът би трябвало да продължи напред. Но без всевъзможни нещастия и произшествия - беларусите нямат потребност от това ", акцентира президентът по време на посещаване на Беларуската атомна електростанция, където той участваше в церемонията по включването на първия енергоблок.

В Беларус се организират всеобщи митинги против резултатите от президентските избори на 9 август, които по публични данни бяха извоювани с 80,1 на 100 от Лукашенко, напомня ТАСС.

Около 20 души бяха арестувани през днешния ден на митинг в Минск, прочут под названието "марша на медиците ". Участниците в неразрешената акция се пробваха да се съберат наоколо до Първа клинична болница. След като се събраха към 50 души, чиновници на органите на реда започнаха да правят арести.

Говорителката на полицията в Минск Наталия Ганусевич удостовери пред ТАСС опитът за осъществяване на забранен митинг и осъществените арести и прикани жителите и гостите на беларуската столица "да не се поддават на провокации и апели в приложенията да вземат участие в неразрешени всеобщи мероприятия ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР