Американският военно-промишлен комплекс се обогатява и от украинската и от

...
Американският военно-промишлен комплекс се обогатява и от украинската и от
Коментари Харесай

„Украинският метод“ в тайванския въпрос

Американският военно-промишлен комплекс се обогатява и от украинската и от тайванската рецесии

Японското издание на JB Press разгласява публикация на японския политолог, лекар на науките, създател на книги по военна история и геополитика, Джун Китамура, в която се твърди, че военно-промишленият комплекс на Съединени американски щати мощно се обогатява от украинския и, евентуално, Тайванския кризис. Авторът написа с познаване на тематиката, тъй като дълго време е работил и продължава да работи като съветник в разнообразни американски мозъчни тръстове.

Подзаглавието на публикацията от японския създател е: „ Затлъстяващият американски военно-индустриален комплекс: Ще тиражира ли администрацията на Байдън своя „ украински способ “ и по нататък? “

Съединените щати съставляват почти 40% от международния експорт на оръжие сред 2016 и 2020 година След Съединени американски щати са Русия с 20%, Франция с 8%, Германия с 6% и Китай с 5% от международния експорт на оръжие. Според Китамура военно-индустриалният комплекс на Съединени американски щати „ безспорно ще процъфтява известно време, защото администрацията на Байдън стартира да усилва военната поддръжка за Украйна както преди, по този начин и изключително след началото на съветската специфична интервенция “. От началото на СВО цените на акциите на най-големите американски военни компании скочиха внезапно (с изключение на Boeing Corporation, която претърпява спад поради проблеми в бранша на гражданската авиация).

Lockheed Martin Corporation има най-хубавото показване. Между януари и средата на март 2022 година цената на акциите му набъбна с 30%. Следват Northrop Grumann и General Dynamics с числа от към 20%. После е военно-индустриалният колос Raytheon с нарастване от към 10%.

Авторът на публикацията написа, че Съединени американски щати са дали военна поддръжка на Украйна още преди началото на съветската специфична интервенция (през 2021 година администрацията на Байдън даде на Украйна военна помощ за 650 милиона долара).

„ С други думи, Америка усили фрапантно доставките на оръжия и муниции за Украйна и разполагането на военни съветници там за подсилване на бойните качества на украинските въоръжени сили и разнообразни паравоенни организации (включително въоръжени нередовни военни формирования, които се застъпват за предимство на бялата раса, т.е. – така наречените неонацисти)”, – отбелязва Китамура.

Японският политолог вижда директна връзка сред решението за пускане на СВО и активността на Вашингтон: „ Администрацията на Байдън стартира методично да нервира президента Путин, като показва позиция, насърчаваща Украйна да се причисли към НАТО...Неясно е дали провокативната политика на Байдъновата администрацията, която беше ориентирана към отвличането на вниманието на публичното мнение от така наречен „ Украйна-гейт “ (корупционната активност на Джоузеф Байдън и неговия наследник Хънтър), само че съветската военна специфична интервенция в Украйна се трансформира в действителност.

В част от публикацията, озаглавена „ Политика на Съединени американски щати за консолидиране на своята военна надмощие, без да взе участие в действителни борби “, японският политолог излага дневния ред на Съединени американски щати в Украйна, както следва:

Войските на Съединени американски щати не вземат участие директно във военни дейности.

– Американските военни не търпят никакви жертви или материални вреди. Само украинският народ понася непосредствените компликации, а директният приток на огромен брой бежанци е концентриран в страните към Украйна.

– Почти невероятно е Украйна да продължи битката против съветските войски без мощна военна поддръжка на Съединени американски щати. Следователно Съединени американски щати доставят на Украйна огромно количество оръжия и муниции (като в същото време се пробват да избегнат съответните офанзиви от Русия). В същото време страните и съдружниците от НАТО ще бъдат насърчавани да дават друга поддръжка на Украйна.

– „ Защитата на родината “ в Украйна ще бъде дълготрайна и съветската войска, несъмнено, ще претърпи избрани вреди и загуби. Разрухата и изтощението на Украйна обаче ще бъдат доста по-силни и по-дълбоки. И всичко това ще докара до доста обогатяване на американския военно-промишлен комплекс.

– Колкото по-дълго не престават боевете в Украйна и колкото по-дълбока е нещастието на украинците, толкоз по-голяма ще бъде антипатията към Русия в доста европейски страни и толкоз повече тези страни ще чакат военна мощност от НАТО.

„ В резултат на това американската военна надмощие в европейския район ще бъде непокътната и засилена, а интернационалният статут на Русия ще бъде доста снижен “.

Това е разсъждението на японски създател. Определен интерес съставлява и неговото виждане за опцията за „ възпроизвеждане на украинския способ “, прехвърлянето му в Тайван и позоваването на „ китайската инвазия в Тайван, за която Съединени американски щати непрекъснато предупреждаваха още преди Русия да стартира специфична интервенция в Украйна “.

Американският експорт на оръжие за Тайван продължава от доста години, само че единствено администрацията на Тръмп укрепи американския флот край крайбрежията на Китай и доста разшири военните доставки за Тайван. „ Въпреки че военните съветници и щабовете на Съединени американски щати към момента не са публично ситуирани в Тайван, обменът на равнище военни структури на двете страни е осъвременен даже външно.

Например, до момента в който на тайванските военни офицери преди не е било разрешено да носят военни униформи, когато посещават военните щаба на Съединени американски щати, като командването на Тихоокеанския флот в Хонолулу, в този момент те се третират като членове на постоянни задгранични армии, като им е разрешено да носят военни униформи в Съединени американски щати “, написа Джун. Китамура.

Описвайки желанията на Съединени американски щати по отношение на Китай, той отбелязва, че Вашингтон обмисля основаването на „ организационна конструкция “, сходна на НАТО и противопоставяща се на Китай: „ Съединените щати построяват мрежа за ограничение на Китай, привличайки Япония, съдружниците в Азиатско-Тихоокеанския район като като Австралия, Южна Корея и Филипините и даже Индия. Няма подозрение, че по метода на Украйна Съединените щати в този момент ще извърнат огромно внимание на основаването и разпространяването на настроения в Индо-Тихоокеанския район, които могат да бъдат разказани като протайвански и антикитайски.

Особено удивително е убеждението на японския политолог, че при положение на въоръжен конфликт в Тайван американската администрация на процедура изключва директното присъединяване на своите въоръжени сили във военни дейности. „ Сега излиза наяве, че централният възел на „ украинския способ “ е всестранното предпочитание на Съединените щати при никакви условия да вземат участие във военни дейности в сходни спорове.

В тази връзка може да се твърди, че най-малко при сегашната администрация на Байдън, даже в случай че китайската военна инвазия в Тайван стане действителност, американската войска няма проекти да взе участие в директен боен конфликт с НОАК, когато се оправя с тайванските въпроси на защитата “, споделя Китамура.

От свое име прибавяме, че направените от него оценки няма да вдъхновят японците, измежду които от ден на ден се съмняват, че американските военни ще загинат за тях при положение на конфликт с Китай към противоречивите острови Сенкаку-Дяоюй или с Русия към Курилските острови. Затова и тайванците би трябвало да разчитат единствено на себе си. Определено тайванските управляващи би трябвало да се въздържат от раздразнение на държавното управление на КНР с провокативни изказвания за „ самостоятелност “ и демонстративна непосредственост с американските сенатори, както се случи неотдавна на „ метежния остров “. Пекин заявява принадлежността на Тайван към Китайската национална република с цялата увереност, на която е кадърен.

Превод: Европейски Съюз

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР