Американският военен кораб Доналд Кук, който е въоръжен с ракети

...
Американският военен кораб Доналд Кук, който е въоръжен с ракети
Коментари Харесай

Американски военен кораб приближава единствената руска военноморска база в Сирия

Американският боен транспортен съд " Доналд Кук ", който е въоръжен с ракети " Томахоук ", към този момент се намира в източната част на Средиземно море. Корабът има 60 ракети " Томахоук " на борда си. Припомняме, че точно с толкоз ракети беше атакувана военната база в Шейрат след офанзивата с химическо оръжие против Хан Шейхун през предходната година.
Според турската осведомителна организация IHA корабът е на към 100 километра от град Тартус, където има съветска военноморска база. Базата е единственото сходно съветско оборудване в Средиземно море. А съветски самолети са минали няколко пъти над кораба при приближаването му.
Засега към момента няма публично оповестено желание какво ще прави Съединени американски щати след случилото се в Сирия през почивните дни и по-специално офанзивата в град Дума, за която има доста сведения, че е осъществена с химическо оръжие. Американският президент Доналд Тръмп обаче се закани, че може да бъде употребена мощ от страна на Съединени американски щати.
" Президентът даде ясно да се разбере, че след успеха над " Ислямска страна " ще върне нашите елементи от Сирия. Но в това време той желае да е сигурен, че Башар Асад няма повече потенциал да прави химически набези против цивилни”, уточни представителят на Белия дом Сара Сандърс, представена от bTV.
Припомняме, че режимът на Башар Асад към този момент предложения инспектори от Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) да извърши ревизия в град Дума. Руските военни в страната настояват, че няма данни за приложимост на бойни отровни субстанции. Предишната такава ревизия на ОЗХО след офанзивата в Хан Шейхун сподели потребление на химическо оръжие и то от режима на Асад.
" Факт е, че Русия попречва дейностите на интернационално равнище. Че има благоприятни условия да смяна на обстановката и че може да се уточни кой каква отговорност носи. Не виждам в това държание никакъв конструктивизъм”, съобщи Хайко Мас министър на външните работи на Германия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР