Американският вицепрезидент Майк Пенс пристигна в столицата на Турция, Анкара,

...
Американският вицепрезидент Майк Пенс пристигна в столицата на Турция, Анкара,
Коментари Харесай

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс пристигна в Анкара

Американският вицепрезидент Майк Пенс дойде в столицата на Турция, Анкара, в опит да обезпечи помирение за преустановяване на турската атака в Сирия.

 © БГНЕС
Държавният секретар Майк Помпео дойде по-рано в обособен аероплан. Предстои двамата да се срещнат с турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

Вчера обаче турският президент съобщи, че среща няма да има. „ Няма да се срещна с тях. Те ще имат среща с сътрудниците си. Ще беседвам, единствено в случай че пристигна Тръмп ”, съобщи Ердоган пред медиите.

Пенс и Помпео идват в турската столица, с цел да договорят преустановяване на огъня в Северна Сирия сред Турция и кюрдските отряди за отбрана на популацията (YPG). Ердоган отхвърля да го направи, до момента в който кюрдската милиция продължава да обитава в плануваната от Турция зона за сигурност по продължение на границата. В речта си пред Народното събрание той отхвърли всевъзможни опити за ходатайство, защото „ Турция няма да договаря с терористична организация “.

След началото на турската интервенция в Северна Сирия, Съединени американски щати приканиха за незабавното й преустановяване. Администрацията на Тръмп се опита да окаже напън върху Анкара и с наказателни наказания.
 Ердоган: Няма да има договаряния. Операцията ще бъде доведена до край Ердоган: Няма да има договаряния. Операцията ще бъде доведена до край
Реджеп Ердоган упрекна западните страни в лицемерие поради рецензиите против интервенцията "Извор на мира ". Той още веднъж съобщи, че офанзивата няма да завърши...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР