Американският вицепрезидент Майк Пенс предупреди, че санкциите и натискът срещу

...
Американският вицепрезидент Майк Пенс предупреди, че санкциите и натискът срещу
Коментари Харесай

САЩ отправи остро предупреждение към Китай, но получи спокоен отговор

Американският вицепрезидент Майк Пенс предизвести, че глобите и натискът против Китай ще останат, до момента в който Пекин не промени комерсиалното си държание, съобщи AFP.
”Въведохме мита за $250 милиарда върху китайските артикули и това число може даже да се удвои”, съобщи той на бизнес конгрес в Папуа - Нова Гвинея.
„ Надяваме се на по-добри връзки, само че Съединени американски щати няма да си трансформират политиката, до момента в който Китай не промени държанието си”,каза Пенс.
В много по-умерен звук, китайският водач Си Цзинпин съобщи, че никой няма да завоюва от военна, политическа или комерсиална борба.
„ Историята демонстрира, че борбата – без значение дали под форма на студена война, гореща война или комерсиална война – не основава победители”, безапелационен беше Си.
Очаква се форумът да стане сцена на конфликт сред двете най-големи стопански системи в света.
„ Сега светът минава през промяна на развиването. Докато икономическата глобализация се движи напред, световният растеж е засенчен от протекционизъм и самостоятелност.
Само откритостта и съдействието могат да дадат повече благоприятни условия и да основат повече пространство за развитие”, посочи китайският водач.
Той добави също, че вторият интернационален конгрес, отдаден на китайската самодейност „ Един пояс – един път”, ще се организира през април 2019 година в страната му.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР