Американският вестник The Washington Post пише, че членовете на Камарата на

...
Американският вестник The Washington Post пише, че членовете на Камарата на
Коментари Харесай

Washington Post: Републиканците подкрепят одита на американската помощ за Украйна

Американският вестник The Washington Post написа, че членовете на Камарата на представителите от Републиканската партия са решили да поддържат концепцията за одит на военната помощ, предоставена от Съединени американски щати на Украйна.

Резолюцията, изискваща одита, беше препоръчана от Марджъри Тейлър-Грийн, прочут покровител на Доналд Тръмп, която остро подлага на критика решението на администрацията на Байдън да даде на Украйна солидна военна и икономическа поддръжка.

Въпреки че преди този момент Тейлър-Грийн беше считана за много маргинален политик (и към момента не съставлява мнението на болшинството републиканци), много от така наречен " обичайни " членове на Републиканската партия започнаха да поддържат усилването на контрола върху помощта за Украйна, съгласно изданието.

В резултат на това резолюцията може да бъде утвърдена още при започване на идната година, когато ще се събере обновената на изборите през ноември Камара на представителите (с болшинство на републиканците). Проектодокументът съдържа условие в границите на две седмици да бъдат показани на Конгреса всички документи, свързани благодарение на Съединени американски щати за Украйна.

Някои републиканци, които не престават да поддържат помощта за Украйна, са подготвени да гласоподават в поддръжка на резолюцията, така като тя не приканва за понижаване на средствата - нито към този момент утвърдени, нито планувани в бъдеще.

" Става въпрос за отчетност. Става дума за бистрота. От какво се опасяваме? Милиарди и милиарди долари отиват в друга страна ", сподели конгресменът републиканец Тим Бърчет, представен от вестника.

Изданието също по този начин оповестява, базирайки се на данни от проучване на Чикагския съвет за интернационалните проучвания, че сред членовете на Републиканската партия равнището на поддръжка за Украйна е спаднало в известна степен. Според последното изследване на мозъчния тръст 55% от републиканците поддържат изпращането на военна помощ (спрямо 68% през юли и 80% през март). В същото време, съгласно изследването, половината републиканци поддържат икономическата помощ за Киев (въпреки обстоятелството, че през март те са били към три четвърти).

Съединени американски щати са най-големият донор на Украйна. Вестникът напомня, че от август 2021 година Вашингтон към този момент е оповестил 25 транша военна помощ, като общият й размер възлиза на съвсем 20 милиарда $.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР