Американският вестник New York Times публикува материал, според който израелските

...
Американският вестник New York Times публикува материал, според който израелските
Коментари Харесай

NYT: САЩ и Израел знаели за компании, които финансират Хамас още през 2018

Американският вестник New York Times разгласява материал, съгласно който израелските служби за сигурност от дълго време знаят за компании, които законно финансират Хамас . Става въпрос за активи на стойност стотици милиони долари , в това число минни предприятия в Судан, недвижими парцели в Обединените арабски емирства и строителни компании в Алжир.

Мрежа от сътрудници на Хамас заемат управителни позиции в тези компании и източват пари от тях по разнообразни способи - както под формата на получени облаги, по този начин и да вземем за пример под формата на поръчки към други следени от Хамас компании - и ги насочват към потребностите на групата.

Служители на разузнаването са дали съответната информация на израелските и американските управляващи, които обаче не са дали отговор на нея.

И израелските, и американските висши чиновници тогава имаха вяра, че управлението на Хамас е по-заинтересовано от опазване на властта в линията Газа , в сравнение с от въоръжена битка с Израел.

Финансовият портфейл на Хамас в този момент възлиза на към половин милиард $. Ако тези потоци не бъдат блокирани, те могат да бъдат употребявани за финансиране на настоящата война и възобновяване на мрежата на групата след нейния край.

През 2018 година израелските разследващи служби се надяваха да спрат финансовите потоци на Хамас, само че и израелските, и американските управляващи концентрираха напъните си.

Все още не е известна степента, до която тези средства са изиграли роля в подготовката на Хамас за, само че израелските публични лица дадоха обещание да проверяват задълбочено грешките, позволени на всички равнища, които разрешиха на групировката да извърши сполучливата си офанзива против Израел.
 Нетаняху изрази скръбта си за заложниците, убити от
Нетаняху изрази скръбта си за заложниците, убити от " другарски огън "

Инцидентът се проверява от военните
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР