Американският университет в България (АУБ) тържествено открива академичната година на

...
Американският университет в България (АУБ) тържествено открива академичната година на
Коментари Харесай

В Американския университет откриват учебната година с 30% повече студенти

Американският университет в България (АУБ) тържествено открива академичната година на 4 септември. Студентите ще бъдат приветствани от президента на АУБ доктор Стивън Съливан и специфичния дипломат на образователното заведение Росен Плевнелиев. В края на август АУБ беше хазаин на Седмицата на ориентацията, която предшества образователния развой и приобщава новите студенти към живота в модерния кампус в Благоевград.

Тази година ползата на студентите към приемане на влиятелно обучение и двойна тапия (валидна както в Европа, по този начин и в САЩ) бележи растеж с 30 на 100, а процентът на нарастване измежду българските студенти е 58. От тази есен АУБ добави към академичното си портфолио „ Психология “, която студентите ще могат да учат като компетентност или подспециалност според от техните желания.

В АУБ има новости и в преподавателския състав. Мари Елиът (САЩ) ще преподава в Департамента по публицистика и всеобщи връзки. Тя е част от креативния екип на редица кино и телевизионни продукции като „ Дневниците на вампира “, „ Зомбиленд “ и други Към същия департамент се включва и Джейсън Мърфи (Ирландия) с награди като документалист от фестивали в Европа и Съединени американски щати за филмите „ Няма време за губене “, „ Отворена присъда “ и „ Поколение “. Магдалена Бернасяк (Полша) се включва като учител към департамента по политически науки. Магдалена е работила като старши теоретичен помощник в European Trade Union Institute в Брюксел.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР