Американският технологичен гигант Qualcomm заяви, че е отворен към инвестициите

...
Американският технологичен гигант Qualcomm заяви, че е отворен към инвестициите
Коментари Харесай

Qualcomm готов да инвестира в Arm, ако сделката с Nvidia пропадне

Американският софтуерен колос Qualcomm съобщи, че е отворен към вложенията в английския дизайнер на чипове Arm, в случай че продажбата на компанията на Nvidia за 40 милиарда $ бъде блокирана от регулаторите, съобщи Си Ен Би Си, базирайки се на английския в. „ Телеграф “.

Главният изпълнителен шеф на Qualcomm Кристиано Амон е декларирал, че компанията му е подготвена да придобие дял в Arm в случай че сегашния и притежател SoftBank я направи обществена компания, вместо да я продаде на Nvidia.

„ Ако Arm има бъдеще като самостоятелна компания, ще откриете, че има доста интерес за вложения от компаниите в екосистемата, в това число от Qualcomm. Ако тя се отдели от SoftBank и се трансформира в обществено търгувана компания, считам че опциите са огромни “, разяснява той.

Говорител на Nvidia съобщи пред Си Ен Би Си, че Arm има потребност от нещо по-голямо от борсов дебют, с цел да доближи цялостния си капацитет. „ Нашите технологии и тези на Qualcomm с допълват доста добре. Ние бихме привествали помощта на Qualcomm за основаването на нови технологии и артикули за цялата екосистема Arm. “, разяснява той.

Придобиването на Arm от Nvidia бе оповестено през септември, като упованията бяха договорката да бъде финализирана за 18 месеца. По информация на Блумбърг Qualcomm, дружно с Microsoft и Гугъл, приканват регулаторите по света да не утвърждават договорката. Опасенията са, че Nvidia може да ограничи потреблението на технологиите на Arm от други производители на чипове.

За да се случи, договорката би трябвало да бъде утвърдена от Европейската комисия и регулатори на Съединени американски щати, Обединеното кралство и Китай.

Миналата седмица стана ясно, че Nvidia е подал поръчка до китайските регулатори за защита на конкуренцията за утвърждение на договорката. Нуждата от утвърждение от Китай идва от това, че Arm има общо дружество с с китайската компания за частни вложения Hopu Investments. Предприятието се назовава Arm China и е със седалище в Шанхай, което значи, че китайското финансово министерство и държавната администрация за контролиране на пазара (SAMR) имат право да прегледат договорката.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР