Американският технологичен гигант очаква по-ниски доставки на своите премиум модели

...
Американският технологичен гигант очаква по-ниски доставки на своите премиум модели
Коментари Харесай

Apple предупреди за забавяне на доставките на iPhone 14 заради COVID ситуацията в Китай

Американският софтуерен колос чака по-ниски доставки на своите премиум модели iPhone 14 от плануваното по-рано след доста редуциране на производството в обиден от ограничения против разпространяването на COVID-19 цех в Китай, написа Си Ен Би Си.

Това понижава вероятностите за продажби за натоварения празничен сезон в края на годината.

Търсенето на смарт телефони от висок клас, сглобявани в завода на Foxconn в Чжънчжоу, оказа помощ на Apple да бъде измежду малко софтуерни компании, които регистрираха положително тримесечие, на фона на от съкращения на потребителските разноски поради възходящата инфлация и лихвените проценти.

Но основаният в Купертино, Калифорния снабдител стана жертва на китайската политика за нулев Коронавирус, която накара световни компании, в това число Canada Goose Holdings Inc и Estee Lauder Companies Inc да затворят локални магазини и да намалят прогнозите си за продажби.

„ Съоръжението сега работи със доста понижен потенциал “, сподели Apple в неделя, без да дава детайлности за мащаба на свиването на производството.

„ Продължаваме да виждаме мощно търсене на моделите iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max. Сега обаче чакаме по-ниски доставки на iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max, в сравнение с прогнозирахме по-рано “, се споделя в изказване.

Миналият месец Ройтерс заяви, че производството на iPhone може да спадне с до 30% през ноември във фабриката на Foxconn в Чжънчжоу - една от най-големите в света, заради ограниченията против COVID-19.

Фабриката в централен Китай, в която работят към 200 хиляди души, беше разтърсена от неодобрение поради строгите ограничения за ограничение на разпространяването на COVID-19, като доста служащи напуснаха обекта.

Миналата седмица компанията за пазарни прочувания TrendForce понижи прогнозата си за доставка на iPhone за интервала октомври-декември с 2 млн. до 3 млн. единици, от 80 млн., заради проблемите във завода, като добави, че съгласно нейни данни той работи  на към 70% потенциал.

Apple, която стартира да продава гамата си iPhone 14 през септември, сподели, че клиентите би трябвало да се приготвят по-дълго време за изчакване на доставки.

В понеделник Китай регистрира най-големия си брой нови инфекции с COVID-19 за шест месеца. През уикенда здравните чиновници споделиха, че ще се придържат към строги ограничавания против разпространяването на ковид, разочаровайки вложителите, които се надяваха ограниченията да бъдат разхлабени.

Междувременно Apple чака да създаде най-малко 3 милиона по-малко бройки iPhone 14 тази година от плануваното заради слабото търсене на модели от по-нисък клас, заяви Блумбърг в понеделник, цитирайки осведомени източници.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР