Американският технологичен гигант Microsoft заяви, че руските кибератаки стават още

...
Американският технологичен гигант Microsoft заяви, че руските кибератаки стават още
Коментари Харесай

Microsoft със сериозно предупреждение: Руските кибератаки стават все по-агресивни

А мериканският софтуерен колос Microsoft съобщи, че съветските хакерски атаки стават още " по-агресивни ", и предизвести, че Москва може да задълбочи съдействието си с съперниците на Съединени американски щати в киберпространството, което ще направи предотвратяването на прониквания доста по-трудно.

Брад Смит, заместник-председател и президент на Microsoft, ще свидетелства на 13 юни пред Комисията по вътрешна сигурност на Камарата на представителите. Според него хакерите от Службата за външно разузнаване на Русия (СВР) към този момент не се изключват от компютърната среда, откакто бъдат разкрити, а удвояват напъните си, което води до еквивалент на " ръкопашен пердах " в киберпространството.

Комисията даде стенограма от изказването на Смит на 12 юни, заяви Радио Свободна Европа.

В изказването си той споделя, че съгласно Microsoft в този момент СВР разрешава на най-хубавите си инженери да употребяват наученото денем в престъпни интервенции, по които работят през свободното си време, за финансова полза.

Това основава циничен кръг, който ускорява активността на националните страни и рансъмуера (шифроващи вредителски стратегии - бел.ред.)

Смит ще приказва пред комисията за проектите на Microsoft за повишение на сигурността след сполучливите интервенции на съветски и китайски държавни артисти. На 12 юни той съобщи, че по-тясното съдействие сред Русия, Китай, Северна Корея и Иран на геополитическата сцена може да бъде възпроизведено в киберпространството.

Microsoft Says Russia 'More Aggressive' In Cyberspace
— Gilbert (@ShornReborn)
" Това е съществено на няколко равнища. Едно е да участваш в кибернетична битка с четири обособени съперника - национални страни, само че напълно различен сюжет е, в случай че две или и четирите страни работят в тандем ", написа той в показанията си.

Според него всяка от тези страни има своите мощни и слаби страни, когато става въпрос за кибернетични качества, и посредством съдействие те биха могли да покачат успеваемостта си.

" За страдание, това е мястото, на което евентуално ще се развива бъдещето ", акцентира Смит.

Президентът на софтуерния колос обрисува тежка картина на настоящето киберпространство, като съобщи, че " беззаконната и нападателна кибердейност е достигнала извънредно равнище " и че държавните участници са по-усъвършенствани и разполагат с повече запаси от всеки път. Всяка секунда Microsoft открива съвсем 4000 офанзиви с пароли против свои клиенти.

Смит прикани за по-строги реакции по отношение на такива страни, като съобщи, че те понасят малко последици от дейностите си.

" Възпирайте заканите от страна на националните страни, като налагате подобаващи санкции, тъй че дейностите на националните страни да не остават ненаказани ", сподели още той.

* Във видеото: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР