Американският технологичен гигант Microsoft ще извърши стратегическа промяна в своите

...
Американският технологичен гигант Microsoft ще извърши стратегическа промяна в своите
Коментари Харесай

Microsoft затваря за постоянно своите физически магазини

Американският софтуерен колос Microsoft ще извърши стратегическа смяна в своите търговски интервенции, в това число затваряне на своите физически магазини. Възползвайки се от наложителното затваряне заради коронавируса компанията, която има повече от 100 магазина в целия свят в Съединени американски щати, Канада, Австралия и Обединеното кралство, реши да се концентрира върху онлайн продажбите. 

Това решение ще окаже негативно влияние от почти 450 милиона $ (401 милиона евро) в последното тримесечие на фискалната му година, която завършва на 30 юни, и което е еквивалентно на влияние от към 0,05 $ на акция, изчисляват от мултинационалната компания.

" Членовете на екипа за търговия на дребно на компанията ще продължат да обслужват клиенти от корпоративните уреди на Microsoft и да организират отдалечено продажби, образование и поддръжка ", обявиха от Microsoft, която ще продължи да влага в своите цифрови магазини, достигайки до повече от 1,2 милиарда души всеки месец на 190 пазара по света. 

Засега компанията ще поддържа единствено четири основни местоположения отворени  - в Лондон, Ню Йорк, Сидни и кампуса в Редмънд, където е седалището й.

" Продажбите ни набъбнаха онлайн, защото нашето продуктово портфолио се трансформира в значително в цифрови оферти, а нашият екип показва способността си да обслужва клиенти отвън всяко физическо местонахождение ", съобщи вицепрезидентът на корпорацията на Microsoft Дейвид Портър. 

През първите девет месеца на фискалната си година Microsoft получи чиста облага от 33 079 милиона $ (29 495 милиона евро), 27% над облагата си за същия интервал на миналата година, до момента в който оборотът й се усили с 14%, до 104 982 милиона $ (93 609 милиона евро). 

Източници: abc.es, eleconomista.es
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР