Американският технологичен гигант Intel обяви, че работи върху свръхбърз процесор,

...
Американският технологичен гигант Intel обяви, че работи върху свръхбърз процесор,
Коментари Харесай

Скоро може да очакваме специален чип за изкуствен интелект

Американският софтуерен колос Intel разгласи, че работи върху свръхбърз процесор, особено предопределен за системите с изкуствен интелект, съобщи БГНЕС.
" Мисля, че сме при започване на огромна смяна... Изкуственият разсъдък ще бъде сходен на развиването на Интернет през 90-те години ", сподели Брайън Кързанич на конференция по технологии проведен в Калифорния от The Wall Street Journal.
Чиповете, предопределени за изкуствения разсъдък, би трябвало да могат да обработват огромни количества данни в действително време. Затова Intel, в партньорство с Фейсбук и други компании, се насочва непосредствено към проектирането на специфичен микропроцесор.
В формалния блог на Intel Брайън Кързанич декларира, че тези нови чипове биха разрешили " нови типове приложения в изкуствената просветеност ", биха спомогнали за трансформирането на здравния бранш, обществените мрежи, колите, прогнози за времето и други
Този нов тип свръхмощен чип е в развой на създаване повече от три години и първият модел се чака да бъде разполагаем " скоро ", сподели Навийн Рао, съосновател на започващата профилирана в машинното образование и закупени от Intel предходната година.
" Ние проектирахме чипа, с цел да се освободим от актуалните ограничавания, наложени от това, което се предлага на пазара и което не е особено предопределено за изкуствения разсъдък ", сподели представителят на компанията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР