Американският технологичен гигант Apple Inc. се отказва от плановете си

...
Американският технологичен гигант Apple Inc. се отказва от плановете си
Коментари Харесай

Apple изоставя плана за увеличаване на производството на iPhone 14

Американският софтуерен колос Apple Inc. се отхвърля от проектите си да усили производството на новите си модели iPhone тази година, откакто предстоящият скок в търсенето не се материализира, настояват осведомени източници, представени от Блумбърг.

Базираната в Купертино, Калифорния компания е инструктирала доставчиците да се откажат от напъните за увеличение на производството на продуктовата фамилия iPhone 14 с до 6 милиона единици през втората половина на тази година. Вместо това компанията ще се стреми да създаде 90 милиона телефона за този интервал – почти същото равнище, като миналата година и в сходство с първичната прогноза на Apple от това лято, обявиха източниците.

Според някои хора търсенето на по-скъпи модели iPhone 14 Pro е по-голямо, в сравнение с това на базовите версии. Поне в един случай снабдител на Apple e пренасочил индустриалния си потенциал от iPhone на по-ниска цена към премиум моделите, прибавиха те.

На фона на новината акциите на производителя на чипове Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. поевтиняха с 2,23%, а тези на най-големият производител на iPhone на Apple Hon Hai Precision Industry Co. , по-известен като Foxconn  – с 2,69%

В седмиците преди представянето на iPhone 14 Apple увеличи прогнозите си за продажби и някои снабдители започнаха да се приготвят за нарастване на поръчките със 7%.

Говорител на Apple е отказал коментар по тематиката.

Китай - най-големият пазар на смарт телефони в света, записва закъснение на икономическата интензивност, което визира както локалните производители на мобилни устройства, по този начин продажбите на iPhone. Покупките на серията iPhone 14 през първите три дни на наличност в Китай са с 11% по-малко от миналата генерация iPhone през предходната година, излиза наяве от записка на Jefferies

Глобалното търсене на електроника също е потиснато от възходящата инфлация, страховете от рецесията и проблемите с веригите на доставки, провокирани от войната в Украйна. Пазарът на смарт телефони се чака да се свие с 6,5% тази година до 1,27 милиарда единици, съгласно данни на IDC.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР