Американският технологичен гигант Amazon е поредната технологична компания, която се

...
Американският технологичен гигант Amazon е поредната технологична компания, която се
Коментари Харесай

Amazon е поредната голяма технологична компания, която планира съкращения

Американският софтуерен колос Amazon е следващата софтуерна компания, която се готви да освободи сериозна част от личния състав си, оповестява Financial Times. Очакванията са най-малко 10 хиляди души да бъдат съкратени, като това е 3% от общия брой чиновници.

Икономическото закъснение, както и повишаващата се инфлация и разноски накараха редица софтуерни колоси да подхващат сходни ограничения в последния месец. Първо Twitter разгласи, че половината от чиновниците на обществената мрежа към този момент няма да работят за компанията, като това действително съставлява малко под 4 хиляди души. След това Meta, компанията - майка на Фейсбук, разгласи, че 11 хиляди души ще изгубят работата си, което съставлява 13% от общата работна мощ на компанията.

Реклама
Решението на Amazon e взето след провеждането на обзор на успеваемостта на компанията, като то е било водено от изпълнителния шеф Анди Джаси. Миналата седмица се появи информация, че екипът, който стои зад продуктите с гласови команди Alexa, е един от тези, които са набелязани за понижаване на разноските.

Компанията за електронна търговия и облачни услуги към този момент беше въвела заледяване на наемането и спря някои от разширенията на складовете си, като предизвести, че е наела прекомерно доста чиновници по време на пандемията. Освен това Amazon предприе стъпки за затваряне на някои елементи от бизнеса си, като анулира плана за персонален робот за доставка да вземем за пример.

Миналата седмица компанията съобщи, че намаляването на разноските ще бъде фокус в годишния обзор на бизнес интервенциите. " Като част от тазгодишния обзор ние, несъмнено, вземаме поради актуалната макросреда и обмисляме опциите за усъвършенстване на разноските ", сподели компанията в изказване тогава, представено от BBC.

Въпреки че общите доходи са нарастнали с 15% през последното тримесечие, компанията остава внимателна във връзка с вероятностите. Това е разследване на разширението на забавянето в други области, като тази за облачни калкулации, Amazon Web Services. AWS от дълго време е най-печелившото звено на американския колос. Намаляването на личния състав ще бъде най-голямото в историята на Amazon.
Реклама
Работната мощ на Amazon беше към 1.5 млн. души, макар че огромна част са чиновници на първа линия в складовете и други логистични уреди. Въпреки че базата от чиновници в логистиката варира според от сезонното търсене корпоративните съкращения са необичайност, което приказва за сериозността на проблемите пред компанията.

Планираните съкращения идват сега, когато Amazon е изправен пред внезапно възходящи разноски и закъснение на растежа на своя бизнес с онлайн магазини. Пазарната му капитализация е спаднала с към 42% от началото на тази година до към 1 трлн. $. Инвеститорите са обезпокоени от предстоящото понижение на потребителските разноски на фона на по-широкия макроикономически напън. Допълнителен проблем за американския софтуерен колос е несъразмерната агресия по време на пандемията.
Свързани публикации Социалните мрежи са несъвместими с цивилизован спор 11 ноември 2022, 07:01 Големи софтуерни компании, огромни проблеми 11 ноември 2022, 06:05 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Шишков
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР