Американският спускаем апарат Peregrine изгоря над Тихия океан. Неуспешният американски

...
Американският спускаем апарат Peregrine изгоря над Тихия океан. Неуспешният американски
Коментари Харесай

Американският спускаем апарат Peregrine изгоря над Тихия океан

Американският спускаем уред Peregrine изгоря над Тихия океан. Неуспешният американски частен модул за кацане на Луната Peregrine навлезе в плътните пластове на земната атмосфера към среднощ от четвъртък против петък московско време и изгоря над Тихия океан, оповестява BBC.

„ Станция за следене в австралийската столица Канбера удостовери загуба на сигнал от Перегрин в 20:59 централно европейско време. Това заяви BBC.

Компанията за разработка Astrobotic Technology удостовери, че несполучливият американски частен модул за кацане на Луната Peregrine е навлязъл следено в земната атмосфера над Тихия океан към среднощ от четвъртък против петък.

„ Както се очакваше, Astrobotic спря да получава телеметрични данни от галактическия транспортен съд Peregrine в четвъртък към 15:50 часа по източното крайбрежие. Въпреки че това демонстрира, че устройството е приключило следено нахлуване в атмосферата над открити морски зони в в южната част на Тихия океан в четвъртък в 16:04 ч. време по източното крайбрежие на Съединени американски щати. Очакваме без значение удостоверение от държавните организации “. Това се споделя в изказването.

По-рано компанията за разработки Astrobotic Technology заяви, че модулът, откакто навлезе в плътните пластове на атмосферата в среднощ от четвъртък против петък

И би трябвало да изгори над югозападната част на Тихия океан в региона на морето Фиджи.

Беше посочено, че компанията Astrobotic е изпратила галактическия транспортен съд Peregrine за безвредно и следено завръщане на Земята. Специалистите на компанията, взаимно с НАСА, непрекъснато следиха траекторията на полета. Бяха спазени нужните процедури за минимизиране на риска от рухване на парчета на земята.

Неуспешна американска частна лунна задача прекара повече от 10 дни в космоса.

Лунният спускаем уред Peregrine беше изстрелян в орбита на 8 януари с тежкотоварна ракета притежател Vulcan на United Launch Alliance (ULA). В същия ден Astrobotic Technology заяви за щета на задвижващата система, приключване на гориво. И опасност от неуспех на лунното кацане, планувано за 23 февруари.

Peregrine трябваше да бъде първият комерсиален лунен спускаем уред и първият американски спускаем уред, който каца на Луната от повече от 50 години.

Източник: Военновъздушни сили, превод: SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР