Американският сноубордист Шон Уайт се пребори за трето олимпийско злато,

...
Американският сноубордист Шон Уайт се пребори за трето олимпийско злато,
Коментари Харесай

Шон Уайт стана трикратен олимпийски шампион и донесе 100-ия златен медал за Щатите на Зимни игри

Американският сноубордист Шон Уайт се пребори за трето олимпийско злато, спечелвайки конкуренцията в дисциплината халфпайп при мъжете на Игрите в ПьонгЧанг. С резултат от 97,75 точки Уайт изпревари 19-годишния японец Аюму Хирано (95,25) и австралиеца Скоти Джеймс (92).

Уайт е един от най-титулуваните сноубордисти в историята, в халфпайпа той записа победи в Торино 2006 и Ванкувър 2010. На предната Олимпиада в Сочи той остана четвърти, а Хирано тогава още веднъж стигна до среброто в конкуренцията точно на Уайт и стана най-младият медалист в историята на Зимните игри на възраст 15 години и 74 дни.

В ПьонгЧанг американски сноубордисти победиха и в предходните надпревари. 17-годишният Редмънд Джерард и Джейми Андерсън завоюваха в слоупстайла при мъжете и дамите, а Клоуи Ким в халфпайпа при дамите. В актива си Щатите имат общо четири златни, едно сребърно и две бронзови оценки. Днешният златен орден на Уайт е юбилеен №100 за Съединени американски щати в историята на Зимните олимпийски игри. Пред американците е единствено Норвегия със 121 златни медала. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР