Американският щат Орегон се готви за голям брой загинали в

...
Американският щат Орегон се готви за голям брой загинали в
Коментари Харесай

Американският щат Орегон се готви за голям брой жертви на горските пожари

Американският щат Орегон се готви за огромен брой починали в горските пожари, които изпепелиха над 1 милион акра и не престават да бушуват, а десетки хора се считат за изчезнали, съобщи ДПА.

Готвим се за огромен брой смъртни случаи въз основа на информацията, с която разполагаме и броя на унищожените здания, сподели на брифинг Андрю Фелпс - шеф на службата за изключителни обстановки в Орегон.
Губернаторката на щата Кейт Браун заяви, че предварителни отчети от полицията демонстрират, че има десетки изчезнали към Портланд.

Съобщенията, че екстремисти са свързани с пожарите в Орегон, не дават отговор на истината и са дезинформация, съобщи през вчерашния ден в Туитър поделението на ФБР в Портланд.
ФБР и сътрудниците му на локално ниво проверяваха достоверността на тези известия и ги считат за погрешни, се споделя в известието.

ФБР прикани популацията на щата да помогне да бъде спряно разпространяването на тези дезинформации като се употребяват единствено достоверни сведения от публични източници.

Според губернатор Браун огънят в Орегон е на повърхност от над 404,6 хиляди хектара. Евакуирани са 40 000 поданици. В регионите, подлежащи на евакуация, живеят над 500 000 души.
Телевизия Си Ен Ен заяви през вчерашния ден, че броят на починалите в стихията е към този момент 24 души. Най-тежка е ситуацията в щатите Калифорния, Орегон и Вашингтон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР