Американският щат Ню Йорк ще забрани събирания на повече от

...
Американският щат Ню Йорк ще забрани събирания на повече от
Коментари Харесай

В Ню Йорк обявиха извънредно положение заради коронавуриса

Американският щат Ню Йорк ще забрани събирания на повече от 500 души, считано от 17 ч. на следващия ден, с цел да забави разпространяването на новия ковид, заяви през днешния ден губернаторът Андрю Куомо, представен от Ройтерс.

Заведения, които са с потенциал от 500 души или по-малко, би трябвало да понижат потенциала си на половина, считано от на следващия ден, уточни Куомо. Театрите на Бродуей в Манхатън ще би трябвало да стартират да съблюдават новите правила от довечера, сподели Куомо пред публицисти на конференция в град Олбъни. Запитан дали това значи, че на процедура Бродуей ще бъде затворен, Куомо отговори "да ", съобщи ДПА.

Тръмп предлага отсрочване на лятната олимпиада в Токио

Плановите интервенции също ще бъдат анулирани, съобщи губернаторът и изясни, че това се прави за да не се претрупват болничните заведения. Болници, старешки домове, публичният превоз и други институции ще бъдат изключени от новите разпореждания, акцентира Куомо. В щата Ню Йорк има над 300 случаи на новия ковид.

Кметът на град Ню Йорк Бил де Блазио разгласи през днешния ден изключително състояние за битка с ковид, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс. Броят на доказаните случаи в града доближи 95. Де Блазио сподели, че поддържа оповестената от Куомо възбрана за събиране на повече от 500 души на едно място. 1780 души в град Ню Йорк са под доброволна карантина, а 29 - под насилствена.

В Италия регистрираха рекорден брой инфектирани с COVID-19 за последните 24 часа, смъртните случаи към този момент са над 1000

Увеселителният парк "Дисниленд " в Калифорния ще бъде затворен, считано от събота, въпреки че в увеселителните паркове на "Уолт Дисни Ко " не са открити случаи на болест с ковид, съобщи Ройтерс.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР