Американският щат Ню Йорк е регистрирал още 630 починали от

...
Американският щат Ню Йорк е регистрирал още 630 починали от
Коментари Харесай

В Ню Йорк още 630 починали от новия коронавирус за 24 часа

Американският щат Ню Йорк е записал още 630 умряли от новия ковид (COVID-19) през последното денонощие, заяви губернаторът на щата Андрю Куомо, представен от американските медии.

С това общият брой на умрелите в щата от началото на епидемията там към този момент е 12 822 души, като това е повече от една трета от всички жертви в Съединени американски щати. Вчера умрелите в Ню Йорк бяха 606 души за едно денонощие.

Междувременно щатът е документирал към 2000 новозаразени с ковид през последните 24 часа.

Куомо съобщи по-рано тази седмица, че удължава заповедта за оставане на хората у дома в Ню Йорк до 15 май, като увери, че защитните ограничения са извънредно ефикасни в битката с ковид в щата.

Междувременно президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разкритикува остро Андрю Куомо поради " недоволството " му от федералното държавно управление по отношение на епидемията.

" Губернаторът Куомо би трябвало да отделя повече време в " правене " и по-малко време в " недоволство ". Излез и свърши работата. Спри да приказваш! Предоставихме ви хиляди болнични кревати, от които не се нуждаехте или не използвахте, дадохме огромен брой респираторни апарати, които би трябвало да имате, и ви помогнахме с тестването, което би трябвало да вършиме ", написа Тръмп в профила си в " Туитър ".

" Дадохме на Ню Йорк надалеч повече пари, помощ и съоръжение, в сравнение с всеки различен щат, и тези страхотни мъже и дами, които свършиха работата, в никакъв случай не ви чуват да изкажете благодарности. Вашият брой умряли и инфектирани не са добре. По-малко приказки и повече дейности! ", настоя американският държавен глава.

Вече няколко седмици Тръмп и Куомо са в спор поради реакцията на федералната администрация на рецесията. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР