Американският щат наложи днес в голяма част от своята територия

...
Американският щат наложи днес в голяма част от своята територия
Коментари Харесай

Калифорния под блокада заради коронавируса

Американският щат наложи през днешния ден в огромна част от своята територия правила, съгласно които магазините би трябвало да затворят, а хората да си стоят у дома. До тази мярка се стигна, откакто през вчерашния ден в щата бяха регистрирани рекордните над 30 000 нови случаи на ковид, съобщи Ройтерс.
Това са едни от най-строгите ограничавания, въведени в Съединени американски щати поради пандемията. Приетите от Калифорния ограничения се отнасят за регионите, където са свободни по-малко от 15 % от болничните кревати в интензивните отделения. Ограниченията засягат над 23 милиона души в южната част на щата. Освен това пет окръга в Северна Калифорния към региона на залива на Сан Франциско непринудено постановиха ограниченията още преди да бъде доближат посочения предел за леглата в интензивните отделения, заяви.
 Жителите на 5 окръга в Калифорния ще си стоят вкъщи Жителите на 5 окръга в Калифорния ще си стоят вкъщи
Властите на Сан Франциско и пет окръга на щата Калифорния не разрешиха на популацията да напуща домете си без последна нужда поради...
В Калифорния от март работи заповед за оставане у дома, с изключение на за значими действия. С новата заповед, която ще важи най-малко три седмици, се не разрешават частните събирания, без значение от броя на участниците, затварят се всички обекти, с изключение на значима инфраструктура, и се вкарва условие за носене на маска от всички и за съблюдаване на физическа отдалеченост.
Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм заплаши да спре финансирането на локалните управляващи, които откажат да се съобразят с неговата заповед. Въпреки това шерифите на окръзите Лос Анджелис, Ориндж и Ривърсайд споделиха, че няма да ползват заповедта, насърчавайки предприятия, чиято активност не е от значимо значение, да останат отворени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР