Американският сенатор социалист Бърни Сандърс обяви, че ще участва в

...
Американският сенатор социалист Бърни Сандърс обяви, че ще участва в
Коментари Харесай

Бърни Сандърс отново се включва в надпреварата за президентския пост в САЩ

Американският сенатор социалист Бърни Сандърс разгласи, че ще взе участие в президентските избори в Съединени американски щати през идната година, оповестява „ Ройтерс”.

Новината е оповестил той в имейл до подкрепящи го жители. За решението си той се похвали и в Twitter.

I'm running for president. I am asking you to join me today as part of an unprecedented and historic grassroots campaign that will begin with at least 1 million people from across the country. Say you're in: https://t.co/KOTx0WZqRf pic.twitter.com/T1TLH0rm26
— Bernie Sanders (@BernieSanders) February 19, 2019
77-годишният политик ще се състезава за вота на гласоподавателите за повторно, откакто през 2016 година се показа добре на вътрешните избори на Демократическата партия, само че беше изпреварен от Хилари Клинтън.
Бърни Сандърс публично поддържа някогашния си противник Хилари Клинтън Двамата се появиха дружно на избирателен протест
„ Целта ми е да се сътвори държавно управление и стопанска система, които да работят за всички, а освен за някои”, написа в известието си, призовавайки да го поддържат при анкетата за издигането на кандидатурата му.

Сандърс е измежду водачите за поста на идните избори, съгласно социологически изследвания. Повечето от съперниците му в партията обаче прокламират сходни на неговите политически хрумвания, което може да затрудни постигането на същата поддръжка от преди четири години.
Накъде отиват Съединени американски щати след междинните избори Гледните точки на българин в Съединени американски щати и на американска в България
Предварителните вътрешни избори стартират през февруари 2020 година, а спечелилият от Демократическата партия евентуално ще се изправи против президента Доналд Тръмп на вота през ноември. В редиците на Републиканската партия има брожения против президента, само че е малко евентуално номинацията да бъде друга.

Сенаторът е един от най-яростните критици на Тръмп, като в имейла до гласоподавателите си той го назовава „ най-опасният президент на Съединени американски щати в новата история на Америка”.

„ Изправяме се против президент, който е патогенен измамник, расист, сексист, ксенофоб и унищожава устоите на актуалната американска народна власт, като ръководи авторитарно”,пише в известието си Сандърс.

За вътрешната номинация на Демократичната партия Сандърс ще се състезава със сенаторите Кори Брук, Камила Харис, Кристен Джилибранд и Елизабет Уорън.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР