Американският сенатор Елизабет Уорън, която е прогресивен демократ и която

...
Американският сенатор Елизабет Уорън, която е прогресивен демократ и която
Коментари Харесай

Сенаторът демократ Елизабет Уорън се запъти към Белия дом

Американският сенатор Елизабет Уорън, която е напредничав демократ и която разменя остри обиди с президента Доналд Тръмп, разгласи през днешния ден, че е основала изследователски комитет за издигане на кандидатурата си за президентските избори през 2020 година, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Уорън, сенатор от щата Масачузетс, известна в партията си като коренен либерал, популяризира видеозапис, в който показва виждане по какъв начин да се основат благоприятни условия за всички американци, а освен за богатите.

" Всеки човек в Америка би трябвало да има опция да работи старателно, да играе по едни и същи правила и да се грижи за себе си и околните си ", написа тя в Туитър. " Именно за това се боря и точно по тази причина сътворявам изследователски комитет за (кандидатура за) президент. Имам потребност да бъдете с мен ", добави Уорън.

През септември тя разгласи, че ще обмисли съществено опцията да се кандидатира за номинацията на Демократическата партия за кандидат, който да се яви на изборите през 2020 година против Тръмп. През цялата предизборна акция през 2016 година двамата имаха чести словесни конфликти. Тръмп даже един път осмя изказванието на Уорън, че произлиза от коренното население на Северна Америка и я назова " Покахонтас ". Тръмп възразява, че тази връзка е прекомерно далечна и че сенаторката я употребява, с цел да извлича изгоди за кариерата си.

На гала преди година в чест на хората от племето навахо, служили в американската войска като шифровчици-преводачи през Втората международна война, Тръмп сподели: " Вие сте били тук доста преди нас. Нищо, че имаме представителка в Конгреса, която - както се твърди - е там от дълго време. Наричат я Покахонтас ", опита да се пошегува Тръмп, само че провокира единствено неудобно безмълвие.

Уорън е един от основателите на по този начин нареченото Бюро за финансова отбрана на потребителите. То бе основано след финансовата рецесия от 2008 година и е един от мощните гласове в американския Сенат по финансовите въпроси, отбелязва Ройтерс.Тя е също някогашен учител по право в Харвардския университет, а през 2016 година агитираше в интерес на претендента на демократите за президент Хилари Клинтън и беше нарекла Тръмп " нерешителен " човек, воден от ненавист и лакомия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР