Американският сенатор Боб Менендес е обвинен в подкуп след пачки пари и златни кюлчета, открити в дома му

...
Длъжностни лица също казаха, че сенаторът, който председателства комисията по
Коментари Харесай

Длъжностни лица също казаха, че сенаторът, който председателства комисията по външни отношения в Сената, се е опитал да спре наказателно разследване срещу сътрудник, като е настоявал за Номиниран за адвокат в САЩ, на когото смяташе, че може да повлияе.

Домът на двойката беше претърсен, като следователите откриха 100 000 долара (81 000 паунда) в златни кюлчета, както и 480 000 долара (390 000 паунда) в скрити пари, според прокурорите , който разкри обвиненията срещу Менендес почти шест години след като предишно наказателно дело срещу него приключи с безизходно жури.

В отговор Менендес обвини прокурорите, че са представили погрешно „нормалната работа на офис на Конгреса“ и са написали „тези обвинения, каквито искат", добавяйки, че той е бил лъжливо обвинен в приемане на подкупи и "няма да бъде разсеян" от работата си в Сената.

"От години задкулисните сили многократно се опитват да накарат моя да замълчи глас и изкопай политическия ми гроб“, каза Менендес.

„Откакто това разследване изтече преди почти година, имаше активна клеветническа кампания от анонимни източници и намеци, за да се създаде атмосфера на некоректност там, където такава не съществува ."

Адвокат на съпругата му Надин каза, че тя отрича обвиненията.

Прокурорите обвиниха през 2020 г. 69-годишният лобирал пред тогавашния държавен секретар Майк Помпео да увеличи ангажимента на САЩ в застой в преговори с Египет, Етиопия и Судан за изграждане на язовир над Нил след среща с египетски служител.

Те казаха, че Менендес и съпругата му са приели стотици хиляди долари подкупи от трима бизнес партньори , както и използване на влияние, за да насърчи президента да избере американски адвокат за Ню Джърси, който да защити Фред Дайбс, приятел и предприемач, който беше изправен пред криминални обвинения.

Изображение: Златните кюлчета, намерени в дома на Менендес. Снимка: AP Изображение: Дамян Уилямс, адвокат на южния окръг на Ню Йорк, представя доказателства. Снимка: AP

Прочетете повече от Sky News:

Според обвинителния акт, след като Менендес се е обадил на служител за Дайбес, съпругата му е получила Mercedes-Benz от друг бизнес сътрудници.

В обвинителния акт се казва, че след като покупката е била завършена, Надин Менендес е изпратила съобщение на съпруга си, за да каже: „Поздравления, mon amour de la vie, ние сме горди собственици на Mercedes 2019,“ с емоджи със сърце .

Сенаторът от Ню Джърси ще трябва да се оттегли от външната си комисия, съгласно правилата на партията.

Това не е първият път, когато той е изправен пред съдебни обвинения - в беше обвинен в 2015 г. заради обвинения, той използва влиянието си, за да помогне на очен лекар от Флорида, който му е давал подаръци.

В крайна сметка той беше освободен от обвиненията.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР