Американският сенатор Боб Коркър заяви, че президентът на САЩ Доналд

...
Американският сенатор Боб Коркър заяви, че президентът на САЩ Доналд
Коментари Харесай

Сенатор: Тръмп може да разпали трета световна война

Американският сенатор Боб Коркър съобщи, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп може да провокира трета международна война със своите дейности. В изявление за в. " Ню Йорк таймс ", представено от международните организации, републиканецът Коркър, който е ръководител на комисията по външни работи на Сената, сподели, че Тръмп се държи все едно е в риалити шоу.

" Той ме тревожи. Той би трябвало да тревожи всеки, който е угрижен за нашата страна ", съобщи сенаторът.

Коркър предизвести, че с безразсъдното си държание Тръмп рискува да сложи Съединени американски щати " на пътя към трета международна война ".

Според сенатора президентът неведнъж е вредил на дипломатическите старания на Съединени американски щати в интернационален проект със своите мнения в Туитър.

Коркър изрази удовлетворение от това, че до Тръмп има хора като министъра на защитата Джеймс Матис, държавния секретар Рекс Тилърсън и ръководителя на канцеларията на Белия дом Джон Кели, които по думите му " оказват помощ нашата страна да не изпадне в безпорядък ".

Преди това Тръмп упрекна Коркър за нуклеарната договорка с Иран в поредност от нападки в Туитър, които провокираха остри ответни мнения от сенатора.

" Сенатор Боб Коркър ме " молеше " да го поддържа за преизбиране в Тенеси. Аз споделих " не " и той отпадна ", написа президентът.

" Той също по този начин искаше да бъде държавен секретар, а аз споделих " не, благодаря ". Той също по този начин значително е виновен за ужасяващата договорка с Иран ", съобщи Тръмп.

" Затова изцяло мога да чакам Коркър да бъде негативен глас и да пречи на нашия популярен дневен ред ", сподели президентът.

Коркър отвърна с изказване, в което сподели: " Срамота е, че Белият дом се е трансформирал в забавачка за възрастни хора. Някой явно е пропуснал промяната си тази заран. "

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР