Американският сенатор Бърни Сандърс заяви, че няма да се кандидатира

...
Американският сенатор Бърни Сандърс заяви, че няма да се кандидатира
Коментари Харесай

Бърни Сандърс подкрепя Джо Байдън за втори мандат

Американският сенатор Бърни Сандърс съобщи, че няма да се кандидатира на идващите президентски избори в Съединени американски щати и даде обещание да поддържа кандидатурата на сегашния президент Джо Байдън, оповестяват американските медии.

Сандърс се кандидатира на първичните избори на Демократическата партия през 2016 година и 2020 година и двата пъти, макар че загуби, той получи огромна поддръжка от гласоподавателите.

" Страната ни безусловно не се нуждае Доналд Тръмп да се върне на власт (...). Ще направя всичко по силите си , с цел да бъде избран отново актуалният президент ", съобщи той пред Асошиейтед прес.

Сандърс съобщи, че няма да се включи в президентската конкуренция и посъветва " другите видни евентуални претенденти " от Демократическата партия да създадат същото.

Той съобщи, че е прекомерно рано да се каже по какъв начин тъкмо ще помогне на Байдън за преизбирането му през 2024 г .

По-рано във вторник Байдън разгласи, че има намерение да се кандидатира на президентските избори през 2024 година Джо Байдън е 46-ият президент на Съединените щати от 20 януари 2021 година насам.

Това е първият му мандат като държавен глава. Той беше 47-ият вицепрезидент на Съединените щати в интервала 2009-2017 година
 Сандърс публично поддържа Байдън за Белия дом
Сандърс публично поддържа Байдън за Белия дом

Призова американците да се обединят...

Президентските избори в Съединени американски щати ще се проведат през 2024 година Преди това и демократите, и републиканците ще би трябвало да изберат кой ще бъде техният претендент.

Сандърс е самостоятелен политик, само че гласоподава с демократите в Сената.

В предишното той е взел участие в първичните избори на демократите, защото счита, че е чисто техническо да се кандидатираш като самостоятелен претендент в Съединени американски щати. Сандърс е считан в Сената за един от водачите на крайнолявото крило на Демократическата партия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР