Американският Сенат прие резолюция, която призовава президента Доналд Тръмп да

...
Американският Сенат прие резолюция, която призовава президента Доналд Тръмп да
Коментари Харесай

Сенатът иска Тръмп да спре да подкрепя Саудитска Арабия за военни действия в Йемен

Американският Сенат одобри резолюция, която приканва президента Доналд Тръмп да приключи всякаква военна поддръжка за участниците във въоръжения спор в Йемен. Сенаторите одобриха документа с болшинство - 60 гласоподаваха " за ", 39 - " срещу ", съобщи БГНЕС.
В резолюцията се акцентира, че единственото изключение би трябвало да бъдат интервенциите в района против терористичната формация " Ал Кайда ". Фактически сенаторите са се оповестили против всякаква военна поддръжка за ръководената от Саудитска Арабия коалиция, участващи в бойните дейности в Йемен на страната на държавното управление. Резолюцията има пожелателен темперамент.
От август 2014 година в Йемен се води война сред държавните сили и хуситите. Конфликтът навлезе в дейна фаза, откакто през март 2015 година обединението отпред със Саудитска Арабия нахлу в страната. Рияд е подкрепян в йеменския спор от Съединени американски щати.
По данни на Йеменския център за права и развиване, от пролетта на 2015 година в страната са убити над 10 хиляди мирни поданици, в това число 2400 деца и 2000 дами. За същия интервал са ранени 18,5 хиляди души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР