Американският Сенат прие антикризисния план на президента Джо Байдън за

...
Американският Сенат прие антикризисния план на президента Джо Байдън за
Коментари Харесай

Сенатът прие на косъм антикризисния план на Байдън

Американският Сенат одобри антикризисния проект на президента Джо Байдън за справяне с последствията от COVID-пандемията, на обща стойност от 1.9 трилиона $, съобщи CNN. Средствата са предопределени за възобновяване на стопанската система и подкрепяне на жителите. Част от сумата ще бъде отделена за производителите и дистрибуторите на ваксини.
Законопроектът беше утвърден след 12-часови диспути с най-малък превес - 50 гласа " за " и 49 " срещу ". Нито един от сенаторите републиканци не гласоподава в поддръжка на документа. Предстои той да бъде гласуван и от Камарата на представителите, с цел да бъде утвърден дефинитивно с подписа на президента.
 Отделят 1,9 трлн. $ за битка с последствията от Коронавирус пандемията в Съединени американски щати Отделят 1,9 трлн. $ за битка с последствията от Коронавирус пандемията в Съединени американски щати
Камарата на представителите на Съединените щати одобри законопроекта за бюджета, което ще проправи пътя към финансовия пакет за 1,9 трлн....
След гласуването в Сената Байдън съобщи, че над 85% от американците ще получат директна финансова поддръжка по силата на новия закон, наименуван План за избавяне на Америка. Става дума за сума от 1400 $. Семейство с две деца, което печели по 100 000 $ на година, ще получи към 5600 $.
Съединени американски щати ще похарчи няколко десетки милиарда $ за ускорение на темповете на имунизация и тестване, както и 130 милиарда $ за отваряне на учебните заведения макар пандемията. Безработните ще получават обезщетение от 300 $ на седмица, ще се помогне и на хора, които изпитват усложнения да заплащат наеми или ипотеки по време на пандемията.
Според Байдън приемането на пакета от тласъци ще помогне на страната да превъзхожда останалите страни във връзка с икономическите резултати, изключително Китай.
" Това ще сътвори милиони работни места, чакаме 6 милиона работни места. Планът ще спомогне за увеличение на Брутният вътрешен продукт с 1 трилион $ и ще помогне да надминем останалия свят ", сподели Байдън в изказване в Белия дом. " Светът не стои имобилен, изключително Китай ".
 Байдън прикани за бързо приемане на проекта за възобновяване на стопанската система Байдън прикани за бързо приемане на проекта за възобновяване на стопанската система
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън приветства приемането на неговия проект за възобновяване на стопанската система на стойност 1,9 трилиона дола...
Според него, борбата със Съединени американски щати в никакъв случай не е водила до нещо положително. " Ще преодолеем последствията от пандемията. Ще останем водещата и най-успешната стопанска система в света ", увери Джо Байдън, представен от ТАСС.
Камарата на представителите ще би трябвало да преразгледа документа, защото в него са направени някои промени. По-специално, във версията на Сената, нарастването на минималната работна заплата беше изключено от текста, до момента в който беше признато изменение за заплащанията за жители, изгубили работата си. Размерът на седмичното обезщетение за безработни ще бъде 300 $, а програмата за обезщетения ще продължи до 6 септември.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР