Американският секретар Майк Помпео ще с срещне с руския президент

...
Американският секретар Майк Помпео ще с срещне с руския президент
Коментари Харесай

Освен с Лавров, Майк Помпео ще се срещне и с Путин на 14-и май

Американският секретар Майк Помпео ще с срещне с съветския президент Владимир Путин, обявиха от Държавния департамент на Съединени американски щати, представени от AFP.
Ръководителят на американската дипломация ще се срещне с Путин във вторник в черноморския комплекс Сочи, само че преди този момент ще кацне в Москва, споделиха още от американската администрация.
Преди няколко дни стана ясно, че Помпео ще се срещне и с съветския външен министър Сергей Лавров още веднъж в Сочи.
Новината за визитата на Помпео в Москва пристигна откакто той беседва с Лавров в понеделник в коридорите на срещата на Арктическия съвет в Северна Финландия, напомня БГНЕС.
Миналата седмица Помпео подлага на критика Русия за агресивното ѝ държание в Арктика и също по този начин съобщи, че " руснаците би трябвало да изоставен " разрушената от рецесията Венецуела.
След диалозите в понеделник Лавров отхвърли да разяснява " политически изказвания, които са направени обществено, с цел да основат избран резултат ".
" Ние се концентрирахме върху действителния бизнес ", сподели той, наричайки полемиката " доста добра и градивна ".
Държавният секретар на Съединени американски щати трябваше да отпътува за Берлин от Финландия, само че ненадейно анулира визитата заради " неотложни въпроси ", съобщи говорителката му.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР