Американският секретар Дженифър М. Гранхолм днес обяви новата цел на

...
Американският секретар Дженифър М. Гранхолм днес обяви новата цел на
Коментари Харесай

САЩ искат да осъществят „геотермален удар“

Американският секретар Дженифър М. Гранхолм през днешния ден разгласи новата цел на Министерството на енергетиката – да трансформира усъвършенстваните геотермални системи (EGS) в широкоразпространена алтернатива за възобновима сила в Съединени американски щати. Целта на държавното управление е да понижи цената им с 90% до 45 $ за мегаватчас до 2035 година, написа профилираният уебсайт ESGnews.bg.

Стратегията Enhanced Geothermal Shot се стреми да отключи съвсем неизчерпаемите топлинни запаси на Земята, с цел да обезпечи надеждна, чиста сила на американските общности и да разшири опциите за постоянна вътрешна геотермална промишленост. В Съединените щати съществуват повече от пет теравата топлинни запаси — задоволителни, с цел да задоволят потребностите от електрическа енергия на целия свят.

Улавянето даже на дребна част от това може налично да зарежда над 40 милиона американски домове. EGS може също по този начин да даде опция за технологии за необятно разрастване на геотермално отопление и изстудяване, което в допълнение ще разреши декарбонизиране на здания и цели общности. Постигането на прогрес при Enhanced  Geothermal Shot ще поддържа съществено задачите на президента Джо Байдън за 100% електричество без въглеродно замърсяване до 2035 година и нулеви чисти излъчвания в стопанската система на Съединени американски щати до 2050 година

„ Съединените щати разполагат с голям геотермален енергиен запас, който лежи тъкмо под краката ни, и тази стратегия ще направи даването на тази сила налично за американските семейства и предприятия “, сподели министърът на енергетиката на Съединени американски щати Дженифър М. Гранхолм. „ Enhanced Geothermal Shot ще реалокира геотермалната технология от изследователската и развойна активност към рентабилно комерсиално приемане, помагайки на енергийните общности и служащите да преминат към произвеждане на чиста сила за бъдещето. “

Министерството влага в проучвания и разработки, които ще оказват помощ на нацията да получи достъп до цялостния си геотермален капацитет и да реализира задачите на Enhanced Geothermal Shot. Скорошните вложения включват 44 милиона $ за стимулиране на нововъведенията при EGS за полевата лаборатория на Министерството – Frontier Observatory for Geothermal Energy Research (FORGE), и до 165 милиона щатски $ за трансфер на най-хубави практики от петрола и газа към прогрес както на EGS, по този начин и на стандартната геотермална сила. Законът за инфраструктурата на президента Байдън също по този начин поддържа работата по напредъка на EGS с 84 милиона $, с които да се поддържат четири пилотни демонстрационни плана на EGS, които ще дават скъпа информация за EGS в разнообразни географски и геоложки области.

EGS е млада технология с капацитет да се трансформира в мотор на икономическия напредък на Съединени американски щати, изключително за селските общности. Повечето геотермални работни места са по своята същина локални и са свързани със сондиране и създаване на кладенци, които би трябвало да се правят от локална работна мощ. Геотермалната промишленост и работната мощ са сходни на петрола и газа, което съставлява опция за преход на квалифицирани служащи, както и на цели общности и съоръжение от изкопаеми горива към чиста сила.

Enhanced Geothermal Shot е четвъртият Shot, разгласен в самодейността Energy Earthshots™ на Министерството на енергетиката, с цел да помогне за премахването на най-големите оставащи научни и механически бариери за справяне с климатичната рецесия. Energy Earthshots поддържа задачата на администрацията на Байдън за нулеви чисти въглеродни излъчвания до 2050 година, като в същото време основават добре платени синдикални работни места и развиват стопанската система. По-рано оповестените Energy Earthshots се концентрират върху водорода, негативните въглеродни решения и дълготрайното предпазване на сила.

В момента геотермалната сила генерира към 3.7 гигавата електрическа енергия в Съединените щати, само че доста количество геотермална сила не е налично с актуалната технология. Изследванията и нововъведенията за рационализиране на EGS сондирането и инженерството могат да отключат тези запаси и да пуснат ново, чисто електричество в мрежата.

Накратко, EGS е развой на основаване на подземни резервоари, който се реализира посредством инжектиране на течност надълбоко подземен в естествено нагрети скали, които другояче нямат потока течност, нужен за добиване на геотермална сила на повърхността.

Ресурсите на EGS се намират надълбоко подземен, минимум 1200 метра. Условията са рискови – високи температури, горещи и абразивни скали и корозивна среда – и идват със обилни незнайни. Enhanced Geothermal Shot се стреми да се оправи с тези провокации посредством нападателно ускорение на проучванията, разработките и демонстрациите за по-добро схващане на подземната повърхнина, възстановяване на инженерството за по-бързо продупчване на повече кладенци и хващане на повече сила с по-големи кладенци и електроцентрали.

Enhanced Geothermal Shot ще се основава на научноизследователската и развойна активност на Министерството на енергетиката и демонстрационната работа, в това число в FORGE в Юта, актуалният флагман на EGS проучванията на Министерството.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР