Американският самолетен производител „Боинг” предупреди, че може да намали или

...
Американският самолетен производител „Боинг” предупреди, че може да намали или
Коментари Харесай

Боинг може да прекрати производството на модела 737 Макс

Американският самолетен производител „ Боинг” предизвести, че може да понижи или приключи напълно производството на модела Боинг 737 Макс. Изказването идва в отговор на продължаващи различия сред компанията и международните регулатори, както и регистрирана загуба от 3,4 милиарда $ в първото тримесечие на 2019 година, написа Би Би Си.

„ Нашите старания безвредно да завърнем 737 Макс във въздуха не престават, както и оценките върху производството”, изясни основният изпълнителен шеф на компанията Денис Мюленбург. По думите му, обаче, в случай че проектите за завръщането на самолета се трансформират, компанията ще обмисли варианти като понижаване на броя на самолетите или краткотрайно прекъсване на производството им.
Първи иск против „ Боинг ” поради самолетната злополука в Етиопия Искът е заведен във федерален съд в щата Илинойс от фамилията на Джаксън Мусони, жител на Руанда, умрял в злополуката
Всички самолети от този модел бяха заземени през март тази година след две произшествия – една на Етиопските авиолинии, при която починаха 157 души, а 5 месеца по-рано в полет на индонезийската „ Лайън еър” починаха 189 души.

Разследванията по двата случая не престават. Регулаторите откриха проблеми в една от системите на самолета, както и други недостатъци. Компанията има клиенти в 150 страни и към момента чака позволение за осъществяване на полети от органите.

След двата случая, производството на 737 Макс беше сведено от 52 до 42 самолета на месец.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР