Американският републикански сенатор Тим Скот от Южна Каролина се оттегли

...
Американският републикански сенатор Тим Скот от Южна Каролина се оттегли
Коментари Харесай

Американският републикански сенатор Тим Скот се оттегли от президентската кампания

Американският републикански сенатор Тим Скот от Южна Каролина се отдръпна от президентската конкуренция през 2024 година

Той се надяваше да стане първият афроамериканец, който си обезпечи републиканската номинация.

Той сподели пред Fox News „ Мисля, че гласоподавателите, които са най-забележителните хора на планетата, бяха в действителност ясни, че ми споделят: „ Не в този момент, Тим “.

Въпреки че Тим Скот в началото беше доста добре финансиран, той не съумя да окаже доста въздействие в изследванията на публичното мнение.

Той не е подкрепил нито един от останалите претенденти и изключи опцията да се кандидатира за вицепрезидент. Той е сенатор от 2013 година

Бившият президент Доналд Тръмп има безапелационна преднина пред републиканските противници в изследванията на публичното мнение.

Решението на сенатор Скот пристигна единствено два месеца преди началото на първичния президентски сезон в Айова.

Скорошно изследване на CBS News/YouGov го сложи единствено с 4%, на пето място след господин Тръмп измежду републиканските кандидати.

Някои съществени донори, които поддържаха господин Скот, споделят, че в този момент сменят своята честност към някогашния дипломат на Съединени американски щати на Организация на обединените нации Ники Хейли, която също е от Южна Каролина. Тя беше необятно възприемана като по-добро показване от господин Скот в републиканските телевизионни диспути. Г-н Тръмп не взе участие.

След като влезе в конкуренцията през май за републиканската номинация, 58-годишният Скот се показа като надълбоко закостенял претендент, който може да направи по-добра работа за изцеление на политическите разделения в Съединени американски щати от господин Тръмп или губернатора на Флорида Рон ДеСантис.

Единственият негър, служил в миналото и в двете камари на Конгреса, господин Скот е внук на служащ в памуково поле и наследник на самотна майка и той постоянно е приказвал за това по какъв начин фамилията му се е издигнало „ от памук до Конгреса “ през целия си живот.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР