Американският режисьор Стивън Спилбърг ще заснеме римейк на филма Уестсайдска

...
Американският режисьор Стивън Спилбърг ще заснеме римейк на филма Уестсайдска
Коментари Харесай

Спилбърг снима римейк на „Уестсайдска история“

Американският режисьор Стивън Спилбърг ще снима римейк на кино лентата " Уестсайдска история ", приспособен по едноименния мюзикъл на Ленард Бърнстейн, съобщи Франс прес.

Първата версия на " Уестсайдска история ", излязла по екраните през 1961 година и снимана от Робърт Уайз по хореография на Джеръм Робинс, завоюва 10 награди " Оскар ".

Филмът на Спилбърг ще е основан върху акомодацията на драматурга Тони Кушнер, създателя на пиесата " Ангели в Америка ", която бе приспособена за телевизионния екран.

Кушнер е работил над два предходни кино лентата на Спилбърг - " Линкълн " и " Мюнхен ".

Кастинг режисьорката Синди Тоулан оповести на страницата си в Туитър, че се търсят реализатори на основни и поддържащи функции в новия филм. Всички могат да аплайват за функциите - не е нужно претендентите да са артисти. Тя посочи, че за функциите на Мария, Анита и Бернардо се търсят испаноезични реализатори.

Във кино лентата от 1961 година ролята на пуерториканката Мария се извършва от Натали Уд, а в облика на пуерториканеца Бернардо е Джордж Чакирис, който е с гръцки генезис. Ролята на Анита пък е поверена на пуерториканката Рита Морено.

Чакирис и Морено завоюваха " Оскар " -и за най-хубав артист и актриса в поддържаща роля.

За пръв път 71-годишният Спилбърг ще снима филм-мюзикъл.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР