Американският рапър Кание Уест се е съгласил да придобие консервативната

...
Американският рапър Кание Уест се е съгласил да придобие консервативната
Коментари Харесай

Рапърът Кание Уест купува консервативната социална мрежа Parler

Американският рапър Кание Уест се е съгласил да придобие консервативната обществена платформа Parler, се споделя в изказване на нейната компания майка, представено от Си Ен Би Си.

„ В свят, в който консервативните отзиви се считат за спорни, би трябвало да сме сигурни, че имаме правото свободно да показваме себе си “, сподели Уест, който  е прочут още под псевдонима Ye, в изказване, оповестено от Parler.

Този ход идва, откакто Twitter и Instagram ограничиха достъпа на Уест до неговите профили в обществените мрежи поради антисемитски мнения.

Съобщава се, че чистото положение на Уест е 2 милиарда $. Голяма част от положението му идва от неговата марка маратонки Yeezy и партньорства с Gap и Adidas. Въпреки това Ye прекъсна бизнес връзките си с Gap неотдавна, а от Adidas обявиха, че преразглеждат бизнес връзките си с рапъра. JPMorgan Chase също прекъсна връзките си с рапъра.

Parler е една от няколкото обществени мрежи, ориентирани към консервативните консуматори, които се появиха по време на президентството на Доналд Тръмп в Съединени американски щати. Поддръжниците на някогашния президент настояват, че биват третирани незаслужено от Twitter и другите обществени мрежи. Сред неотдавна появилите се платформи са още Truth Social на Тръмп и Gettr на някогашния му консултант Джейсън Милър. Консерваторите платформа за видео клипове Rumble дебютира на борсата предишния месец.

Миналата година Parler беше обект на несъгласия по отношение на ролята, която изигра в щурма против постройката на Конгреса на 6 януари 2021 година Това накара редица софтуерни компании, в това число Гугъл и Amazon, да слагат услугата в черен лист, правейки нейното приложение и уеб страница недостъпни.

През септември обаче Гугъл възвърне приложението в своя Play Store, заявявайки, че компанията е трансформирала някои от своите политики за модериране на наличие. Apple възвърне приложението на своята платформа App Store през април 2021 година

Parler се стреми да понижи зависимостта си от технологии от други компании посредством основаване на лична вътрешна облачна инфраструктура. Фирмата учреди нова компания майка през септември, наречена Parlement Technologies, ориентирана към даване на лична облачна услуга за онлайн бизнес. Условията на договорката включват техническа поддръжка за Parler от компанията-майка, както и потреблението на нейните частни облачни услуги.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР