Американският R&B изпълнител Ар Кели (R. Kelly) беше осъден на

...
Американският R&B изпълнител Ар Кели (R. Kelly) беше осъден на
Коментари Харесай

R&B изпълнителят Ар Кели е осъден на 30 години затвор

Американският R&B реализатор Ар Кели (R. Kelly) беше наказан на 30 години затвор за полово принуждение над дами, девойки и момчета. Според съда закононарушенията са осъществявани в интервал на най-малко 25 години.

Срещу носителя на " Грами " се водят още няколко каузи, в това число за детска порнография.

При оповестяването на присъдата против Кели арбитър Ан Донъли разгласи, че доказателствата по делото демонстрират " равнодушие към човешкото страдалчество " и " чиста грубост " от страна на Кели. " Това дело не е за секс, а за принуждение, жестокот и практикуване на надзор ", сподели още Донъли.

Този развой е считан за значим стадий от битката на придвижването против полов тормоз #MeToo, като за първи път множеството от жалбоподателите са чернокожи дами, а подсъдимият е негър човек на изкуството. Сред обвинителите на Кели беше и някогашната му брачна половинка Андреа Кели, която показа опасения, че той може да я убие. Сред унизените от Кели е и певицата Алая, която почина през 2001 година в самолетна злополука. Твърди се, че R&B изпълнителят даже се е оженил принудително за нея, когато е била на 15, с цел да прикрие предишно полово посягане против нея.

По време на процеса жертвите описаха по какъв начин артистът, чието същинско име е Робърт Силвестър Кели, ги е подлагал на перверзни и садистични прищявки по време, когато самите те са били малолетни. Няколко даже свидетелстваха, че е претендирал от тях прецизно да съблюдават правила и единствено след негово позволение да се хранят или да даже да отидат до тоалетна. Също по този начин ги е принуждавал да напишат " писма за опрощение ", които претендираха да го освободят от непозволени дейности.

Самият Кели не направи изказване пред съда. Адвокатът му разяснява, че той е " унищожен " и 30-годишната присъда за него е равна на доживотна. Добави, че изпълнителят ще апелира.

Кели е в пандиза от 2019 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР