Американският производител на сладоледи Ben & Jerry`s обяви, че е

...
Американският производител на сладоледи Ben & Jerry`s обяви, че е
Коментари Харесай

Unilever поднови продажбите на сладоледа Ben & Jerry’s в Израел

Американският производител на сладоледи Ben & Jerry`s разгласи, че е срещу решението на компанията майка Unilever да позволи повторната продажба на продуктите на компанията в Западния бряг в Израел. Фирмата съобщи, че към момента има вяра, че е " несъвместимо с полезностите на Ben & Jerry за продажбата на нашия сладолед в окупираната палестинска територия ". Ben & Jerry`s обичайно заема позиции по сходни въпроси, даже тя да е противоположна на тази на Unilever.

Unilever разгласи, че продава бизнеса на Ben & Jerry`s в Израел на локален лицензополучател. Лицензът става благосъстоятелност на American Quality Products (AQP) и нейният притежател Ави Зингър. Компанията и досега има позволение за разпространяване на сладоледите в страната, като след решението продажбите да бъдат спрени беше заведено и дело. AQP и Зингър желаеха обезщетение от основания в Обединеното кралство колос за потребителски артикули, което сигурно е изиграло роля при вземането на новото решение. Договорът им по този начин или другояче трябваше да изтече в края на тази година.

Новото съглашение значи, че Ben & Jerry`s ще се продава под своите еврейски и арабски имена в Израел и Западния бряг под цялостната благосъстоятелност на сегашния лицензополучател. Зингер благодари на Unilever и израелското държавно управление за поддръжката им при постигането на договорката, която съгласно него му дава правата да продава сладоледа " вечно ". Той обаче отхвърли да разяснява отхвърлянето на съглашението от Ben & Jerry`s.
Реклама
Unilever съобщи, че новото съглашение е последвало обзор на интервенциите на Ben & Jerry в Израел и обширни съвещания, в това число разговор с израелското държавно управление. Когато абсурдът избухна през юли предходната година, министър председателят на Израел Нафтали Бенет сподели, че изтеглянето би било неприятно бизнес решение и морално неправилно такова. Unilever има няколко израелски хранителни марки и в телефонен диалог Бенет е предизвестил основния изпълнителен шеф Алън Джоуп за " тежки последствия ", написа BBC. Ben & Jerry`s е известен избор за сладолед измежду израелските консуматори, като компанията даже отбелязва еврейските празници със специфични усети.

В изказване външният министър Яир Лапид приветства напъните на Unilever за разрешаване на разногласието.

Палестинските деятели, които стоят зад придвижването Boycott Divestment and Sanctions (BDS), похвалиха Ben & Jerry`s предходната година за това, което съгласно тях представляваше " решителна стъпка към преустановяване на съучастието на компанията в израелската окупация и нарушаването на правата на палестинците ". Движението се пробва да употребява стопански напън, с цел да принуди Израел да промени политиката си, въпреки и тези опити да са несполучливи до този миг.

Над 35 американски щата имат законодателство против BDS. Airbnb е измежду другите компании, които са трансформирали политиките си във връзка с израелските селища, откакто са изправени пред правосъдни каузи в Съединени американски щати. Професор Юджийн Конторович, който е шеф по интернационално право в основания в Йерусалим Kohelet Policy Forum, сподели, че решението на Unilever е " победа за законите против протеста в цяла Америка ". Той добави, че след " неудобството и разноските " от този поврат, " някой би се надявал, че фирмите ще схванат, че е просто погрешно да се бойкотира Израел ".
Реклама
През последното десетилетие Unilever влага повече от 240 млн. паунда в Израел и има над 2000 души в четири свои предприятия.
Свързани публикации Николай Бекяров: През 2021 година пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лв. 15 юни 2022, 11:32 От Animal Crossing до Netflix: Unilever и P&G търсят млади консуматори 6 октомври 2021, 12:10 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Шишков
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР