Американският производител на самолети ”Боинг” призна, че е трябвало да

...
Американският производител на самолети ”Боинг” призна, че е трябвало да
Коментари Харесай

”Боинг” призна проблем със софтуера за пилоти

Американският производител на самолети ”Боинг” призна, че е трябвало да поправя минусите в симулационния си програмен продукт 737 MAX, употребен за образование на водачи.
Компанията съобщи, че софтуерът на полетния симулатор не може да възпроизведе избрани условия на полет, като тези по време на злополуката на Ethiopian Airlines през март или злополуката на Lion Air през октомври предходната година.
Етиопските управляващи разкриха в предварителния си отчет за злополуката, че водачите са летели с висока скорост и не са съумели да преодолеят системата за увеличение на маневрените характерности (MCAS), която натискала носа на самолета. "Боинг " сподели, че този минус е поправен.
"Боинг " неотдавна разгласи, че е приключил създаването на обновения програмен продукт за 737 MAX. Тогава техният клиент SilkAir съобщи, че ще продължи с поръчката си за 31 самолета от серията макар несигурността към тях.
Припомняме, аероплан 737 Max на Етиопските авиолинии катастрофира малко след излитането си на 10 март. Всички 157 души на борда починаха. Това беше втората злополука с новия аероплан 737 Max за по-малко от пет месеца, което принуди страните да приземят този модел самолети.
Първата злополука с новия аероплан се случи в Индонезия през октомври 2018 година, когато аероплан на Lion Air катастрофира в Яванско море. Загинаха всички 189 души на борда.
В момента са приземени 387 самолета 737 Max.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР