Американският производител на самолети Боинг обяви, че е дълбоко натъжен

...
Американският производител на самолети Боинг обяви, че е дълбоко натъжен
Коментари Харесай

Боинг се включва в разследването на катастрофата в Етиопия

Американският производител на самолети " Боинг " разгласи, че е " надълбоко тъжен " от злополуката на полет 302 на " Етиопските авиолинии ". Самолетът се разруши скоро след излитането от Адис Абеба за Найроби тази заран, оповестиха от компанията.
 Няма българи измежду починалите в самолетната злополука в Етиопия
Няма българи измежду починалите в самолетната злополука в Етиопия

Жертвите са от минимум 35 страни

Инцидентът е станал със аероплан Боинг 737-8 МАКС . " Изразяваме откровените си съболезнования на фамилиите и околните на пасажерите и екипажа на борда и сме подготвени да подкрепим Етиопийските авиолинии в тяхното следствие " - споделиха от " Боинг " в изказване.

" Екип на " Боинг " ще пътува до мястото на злополуката, с цел да даде техническа помощ под управлението на Бюрото за следствие на катастрофи в Етиопия и Националния съвет по сигурност на превоза на Съединени американски щати ", прибавиха от водещия производител на самолети.

По-рано от " Етиопските авиолинии " потвърдиха, че всички 157 пасажери на борда на неотдавна доставения Boeing 737-8 MAX са починали.

Трагедията идва по-малко от пет месеца откакто различен Boeing 737-8 MAX, ръководен от Lion Air, се разруши през октомври , убивайки всичките 189 души на борда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР