Американският производител на принтери и компютри Hewlett-Packard (HP) окончателно прекрати

...
Американският производител на принтери и компютри Hewlett-Packard (HP) окончателно прекрати
Коментари Харесай

Край с принтерите: Hewlett-Packard окончателно прекрати дейността си в Русия

Американският производител на принтери и компютри Hewlett-Packard (HP) дефинитивно приключи активността си в Русия. Руският уеб страница на компанията е изключен, а поддръжката на клиентите е прекратена.

„ До през днешния ден поддръжката и обслужването на клиентите работеха обикновено, а в този момент към този момент не. Невъзможно е да се актуализират драйверите, отстраняването на неизправности също “,

съобщава каналът Telegram Mash.

В началото на март 2022 година HPE прекрати доставките на нов хардуер поради глобите. На 22-ри март HPE деактивира всички регистрирани консуматори от Русия и Беларус. Прекратен беше достъпът до онлайн услугите, предоставяни от компанията. Включително информацията от потребителския портал на уеб страницата на HPE.

През юни 2022 година компанията разгласи окончателното си отдръпване от Русия и Беларус. Както и цялостното преустановяване на активността си в тези страни.

„ За нас към този момент не е рационално да продължаваме да работим в Русия и Беларус и продължаваме систематично да закриваме останалия си бизнес в тези страни “,

обясни компанията в изказване.

Почти всички съветски софтуерни и други медии оповестяват, че до неотдавна поддръжката на HP и обвързваните с нея услуги са функционирали обикновено за съветските консуматори. Сега обаче достъпът до тях е изцяло затворен – към този момент не е допустимо да се актуализират драйвери или да се отстраняват проблеми с устройствата на HP. При опит да влязат в Помощника за поддръжка на HP съветските консуматори виждат известие, че компанията е прекратила активността си в страната. Освен това съветският уебсайт на HP се пренасочва към казахстанския домейн.

Едва ли в принтерите на Hewlett-Packard е заложена някаква логическа бомба и те внезапно да престанат да работят на територията на Русия. Но това дефинитивно овакантяване и тотално прекъсване на поддръжката ще окаже прекомерно неприятно въздействие.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР