Американският производител на полупроводници Broadcom обяви, че е постигнал съгласие

...
Американският производител на полупроводници Broadcom обяви, че е постигнал съгласие
Коментари Харесай

Broadcom купува VMWare за 61 млрд. долара

Американският производител на полупроводници Broadcom разгласи, че е постигнал единодушие за придобиването на софтуерната група VMWare. Цената на договорката е 61 милиарда $, като ще бъде платена в композиция от акции и пари в брой. Американската компания също по този начин ще поеме 8 милиарда $ дълг на VMware.

Сделката ще бъде едно от най-големите софтуерни придобивания за всички времена. По-големи сходни преговори са единствено идната договорка на Microsoft за 69 милиарда $ за закупуване на Activision Blizzard и покупката на EMC от Dell за 67 милиарда през 2016 година

VMware се смята за една от водещите компании в промишлеността за облачни калкулации. Има офиси в 24 страни, в това число и България. Услугите ѝ се употребяват от огромни корпорации за ръководство на частни и обществени облачни мрежи, както и за центрове за данни. Придобиването ще помогне на Broadcom да диверсифицира главната си активност по планиране и продажба на полупроводници. Бизнесът, в който специализира VMWare, обичайни има по-големи маржове от този с полупроводниците. Продуктите на VMware се употребяват от предприятията за по-ефективно ръководство на личните им сървъри, както и облачните сървъри.
Реклама
Сделката ще трансформира Broadcom в главен софтуерен състезател, счита анализаторът от Futurum Research Даниел Нюман. " Наличието на нещо като VMware... ще има забележителен брой отворени порти, които настоящето им портфолио евентуално не им се отваря ", прибавя Нюман пред Reuters.

Broadcom в този момент възнамерява да ребрандира своята софтуерна група от Broadcom във VMware и да включи съществуващите си оферти за инфраструктура и програмен продукт за сигурност като част от VMware. " Комбинирането на нашите активи и надарен екип със съществуващото портфолио от корпоративен програмен продукт на Broadcom, което е под марката VMware, основава незабравим софтуерен плейър за предприятия ", споделя Рагху Рагурам, основен изпълнителен шеф на VMware, пред The Verge.

Сделката, която се чака да завърши през фискалната 2023 година, има поддръжката на Майкъл Дел, който дружно с фонда Silver Lake има към 50% от VMware. Компанията се отдели от Dell в края на предходната година в опит да изплати задълженията си. Майкъл Дел, дружно с частната капиталова компания Silver Lake, закупи VMware през 2016 година като част от поглъщането на EMC за 67 милиарда $. Майкъл Дел, основен изпълнителен шеф и създател на Dell, има към 40% от VMware, като фондът е притежател на 10% от компанията. Изчисленията демонстрират, че Дел би получил към 15 милиарда $ от договорката.

Холгер Мюлер, анализатор в Constellation Research, счита, че комбинацията от двете компании е гаранция за триумф. " VMware не разполага с върхове и падения на пазара на чипове и извежда Broadcom на по-стабилна траектория. Освен това този ход е и доста по-изгоден. Очаквам Broadcom да остави VMware на мира, както направи Dell, до момента в който компанията доставя ", съобщи той пред TechCrunch.
Реклама class= " row " > Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР