Американският производител на електромобили Tesla стартира програма по реструктуриране, в

...
Американският производител на електромобили Tesla стартира програма по реструктуриране, в
Коментари Харесай

Tesla съкращава 9% от служителите си



Американският производител на електрически автомобили Tesla започва стратегия по реструктуриране, в границите на която ще бъдат съкратени 9 на 100 от неговите чиновници. В края на 2017 година в компанията са работели към 37 500 души, т.е. съкратените ще бъдат към 3400.

По данни на Bloomberg за последните 5 години щатът на Tesla е повишен 12 пъти. Според Financial Times пък за първи път 15-годишната история на производителя съкращенията ще обзет множеството нейни отдели. През 2017 година там бяха уволняване 700 души, с обяснението, че не са минали годишната сертификация.

Прочетете още: Автопилотът на Tesla Model S блъсна полицейски джип

Главният изпълнителен шеф на компанията Илън Мъск разгласява съoбщение в Twitter, в което дефинира решението като “трудно, само че необходимо”, защото тя се бори с разноските за увеличеното произвеждане на електрическия седан Model 3. Новината докара до 7 на 100 растеж в цената на акциите на компанията.

В писмо до чиновниците на Tesla Мъск оповестява, че ще бъдат съкратени единствено чиновници, които не са на почасово възнаграждение. Работниците от индустриалните отдели няма да бъдат обхванати от реструктуризацията поради упоменатата увеличена продукция на Model 3 (на снимката).

В момента Мъск се пробва да убеди вложителите, че Tesla може да стане печеливша, без спомагателни капитални вливания. Според него компанията ще излезе “на плюс” през последните две тримесечия на 2018 година

Според Bloomberg сумарните загуби на компанията сега са към 4,5 милиарда $. Очаква се към тях да се прибавят още 1,3 милиарда през идващите четири тримесечия. Освен това при започване на 2019 година Tesla би трябвало да погаси конвертируеми облигации за към 1,2 милиарда $. Това, дружно с настоящите финансови разноски може да провокират потребност от спомагателни вложения в размер на над 2 милиарда $, смятат от рейтинговата организация Moody’s Investor Service.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР