Американският производител на електромобили Tesla планира да прави по 500

...
Американският производител на електромобили Tesla планира да прави по 500
Коментари Харесай

По 500 000 коли годишно ще изкарва Tesla от завода си в Берлин

Американският производител на електрически автомобили Tesla възнамерява да прави по 500 000 коли годишно в бъдещия си цех, който ще се намира в покрайнините на Берлин. Това написа локалното издание Bild, представено от Reuters.

През предишния месец основният изпълнителен шеф на компания Илън Мъск разгласи, че компанията ще направи индустриална база в Бранденбург. От там ще излизат моделите Model 3 и Model Y.

Преди време от немският вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung оповестиха, че Tesla ще влага до 4 милиарда евро в завода си в страната. Също по този начин там ще бъдат основани 10 000 работни места. Строежът въз основата би трябвало да стартира през 2020 година.

" Някои от най-хубавите коли на света явно се създават в Германия ", разяснява Мъск на събитието, на което беше оповестено, че изборът на Tesla е точно тази страна.

Според бизнесмена страната " не е толкоз обратно " и в производството на електрически автомобили, въпреки че пазарът за тях в най-голямата стопанска система на Европа е " необоснован ". /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР