Американският производител на електромобили „Тесла“ изтегля от пазара в Китай

...
Американският производител на електромобили „Тесла“ изтегля от пазара в Китай
Коментари Харесай

„Телса” изтегля още близо 200 000 автомобила с потенциални дефекти

Американският производител на електрически автомобили „ Тесла “ изтегля от пазара в Китай близо 200 000 автомобила с евентуални недостатъци в предния похлупак и багажника, заяви китайският регулатор, представен от „ Франс прес “ и „ Ройтерс “.

Новината идва единствено ден откакто сходна мярка беше оповестена и в Съединени американски щати. Там бяха оповестени 500 000 коли за такива с вероятен недостатък

Ще бъдат изтеглени 19 697 импортирани от Съединени американски щати автомобила " Модел Ес ", 35 836 също вносни " Модел 3Ес ", както и 144 208 създадени в Китай " Модел 3 ".

При " Модел Ес " е открита нередовност в заключването на предния похлупак, което може да докара до неочакваното му отваряне по време на придвижване, показва в официално съобщение регулаторът на пазарите.

Причина за изтеглянето на 180 000 автомобила " Модел 3 " е, че кабелите за камерата за задно виждане могат да се повредят при отваряне и затваряне на багажника и това да попречи на вярното изображение. " Тесла " ще в профил дефектите гратис.

В петък беше обявено, че американският производител на електрически автомобили ще изтегли близо половин милион автомобила в Съединени американски щати поради същите проблеми.

През юни автомобилната компания изтегли в Китай 285 000 коли заради нередности в програмата за асистирано шофиране.

Тази година в обществените мрежи в Китай бяха споделени голям брой недоволства против " Тесла " с изказвания за проблеми с качеството и сервизното обслужване.

Китай е най-големият пазар на марката. Компанията на Илон Мъск построи през 2019 година в Шанхай третия си цех в страната и една четвърт от общото й произвеждане се продава в азиатската страна.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР