Американският производител на електромобили Tesla Inc. замразява плановете си за

...
Американският производител на електромобили Tesla Inc. замразява плановете си за
Коментари Харесай

Tesla може да премести бъдещото производство на батерии от Германия в САЩ

Американският производител на електрически автомобили Tesla Inc. замразява проектите си за произвеждане на акумулаторни акумулатори в Германия, защото желае да се възползва от данъчните облекчения за произвеждане на електрически автомобили и батерии в Съединени американски щати, оповестява The Wall Street Journal, базирайки се на осведомени източници.

Компанията, която работи по производството на лични акумулатори, разисква изпращането на оборудването за произвеждане на кафези, което възнамеряваше да употребява в завода си в Берлин, в Съединени американски щати, споделят източници на медията.

Производството на повече акумулатори в Съединени американски щати може да помогне на Tesla да се възползва от спомагателни данъчни облекчения, планувани в Закона за преодоляване на инфлацията, прочут още като IRA, който президентът Джо Байдън подписа предишния месец. Той постанова нови правила за доставяне с съставни елементи за акумулатори и жизненоважни минерали за електрически транспортни средства, които влизат в действие от 1 януари. Законът планува данъчни облекчения за произвеждане, които могат да компенсират повече от една трета от разноските за основаването на акумулаторни акумулатори за електрически автомобили, настояват анализатори - стига акумулаторните кафези да са създадени и опаковани в Съединени американски щати. Той също по този начин удължава периода на данъчния заем от 7500 $ за купувачите на избрани електрически автомобили, чиито акумулатори дават отговор на разнообразни условия за генезис.

Ходът на Tesla отразява по какъв начин новият закон на Съединени американски щати трансформира промишлеността на електрическите транспортни средства, ускорявайки конкуренцията за обезпечаване на вътрешните за страната доставки на батерийни кафези и свързани с тях съставки.

Tesla не е коментирала тематиката пред вестника. В дните след влизането в действие на законопроекта компанията заяви на управляващите в Тексас, че изследва районни обекти за цех, който ще преработва литий - основен детайл за батериите, който през днешния ден се преработва най-вече в Китай.

Промяната в тактиката на Tesla за батериите се случва в миг, в който разноските за енергоизточници в Европа се покачиха вследствие на съветската инвазия в Украйна, което натежа върху индустриалните предприятия.

Шам Кунджур, изпълнителен шеф на General Motors Co. за суровините за електрически транспортни средства, съобщи, че полемиките с външни компании за създаване на верига за доставки на акумулатори в Съединени американски щати са се разгорещили след влизането в действие на закона.

„ Мислехме, че ще го създадем за избран интервал от време, само че имайки поради IRA работим интензивно върху това по какъв начин да ускорим процеса ", сподели той. През миналата година GM влага в компании и подписа дълготрайни покупко-продажби, с цел да обезпечи бъдещи доставки на литий, кобалт и други материали за акумулатори.

Днес Съединени американски щати играят относително дребна роля в производството на литиево-йонните акумулатори, които зареждат електрическите автомобили, и още по-малка - в производството на суровините и междинните съставки, от които се състоят батерийните кафези. Например Китай преработва повече от две трети от всички количества никел и кобалт в международен мащаб, спрямо 1% или по-малък дял за двата метала за Съединени американски щати, демонстрират данни на изследователската компания Benchmark Mineral Intelligence.

IRA има за цел да понижи това противоречие, като подтиква производителите на коли и фирмите за произвеждане на акумулатори да влагат във веригата за доставки в Съединени американски щати и да понижат зависимостта си от Китай.

Работник инсталира купчина литиево-йонни акумулатори върху акумулаторен пакет за електромобил на индустриалната линия в Mitsubishi Motors Corp. Mizushima в Курашики, префектура Окаяма, Япония, в четвъртък, 19 май 2022 година Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg

Сред тези тласъци е заем от 35 $ на киловатчас за създадени в Съединени американски щати акумулаторни кафези. Законът също по този начин дава 10 $ на киловатчас за създадени в страната модули или съвкупности от кафези, както и спомагателна помощ за фирмите, произвеждащи първични материали и междинни материали за акумулатори в Съединени американски щати.

Ако се приложат всички тези индустриални заеми, цената на акумулаторна батерия с потенциал 75 киловатчаса, каквато се употребява във версията с дълъг пробег на компактния състезателен автомобил Model Y на Tesla, може да спадне с близо 40%, демонстрират данни на Bernstein Research.

Tesla и един от доставчиците на акумулатори - Panasonic Holdings Corp., имат общ цех за акумулатори в Невада и евентуално ще бъдат измежду най-големите ранни бенефициенти на тези тласъци за произвеждане на акумулатори, считат анализаторите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР