Американският производител на електрически аввтомобили Tesla е бил на косъм

...
Американският производител на електрически аввтомобили Tesla е бил на косъм
Коментари Харесай

Илон Мъск: Tesla беше на косъм от фалита през 2018 г.

Американският производител на електрически аввтомобили Tesla е бил на косъм от банкрута през 2018 година Това призна създателят на компанията и неин изпълнителен шеф Илон Мъск в телевизионно изявление, представено от Marketwatch.

 

" Tesla харчеше пари с безумно движение и трябваше да решим този проблем за доста къс интервал от време. Ако не бяхме съумели, щяхме да загинем. Беше извънредно мъчно ", признава Мъск.

Шефът на Tesla приказва за първите шест месеца на годината, когато компанията се опитваше да усили индустриалния потенциал на своя бюджетен Model 3 до 5000 автомобила на седмица. Той си спомня по какъв начин безусловно е спал на пода на фабриката, с цел да бъде оптимално покрай своите чиновници и до поточните линии.

Той разказва този интервал от развиването на компанията като " същински индустриален пъкъл ".

Според Мъск, Tesla не би могла да оцелее за повече от няколко седмици, в случай че тези проблеми не са били решени. Милиардерът твърди, че е работил по 22 часа дневно, което го е сложило на ръба на оцеляването.

" Хората не би трябвало да работят толкоз дълго. Изпитвах физическа болежка в мозъка, в сърцето. Направих го, единствено тъй като в противоположен случай Tesla евентуално щеше да спре да съществува ", споделя още Мъск.

Той обаче е безапелационен, че компанията към този момент " не гледа гибелта в очите " и през идващите няколко тримесечия евентуално ще записва положителен паричен поток.

В своето изявление той разкрива и проектите си да пилотира собственоръчно един от галактическите летателни апарати на SpaceX.

" Има 70% късмет да полетя персонално с една от ракетите до Марс, макар високия риск. Знам, че рискът да почина на Марс е доста по-голям, в сравнение с Земята. Много хора са починали в опит да изкачат Еверест, само че все пак има хиляди други, които вървят всяка година. Правят го поради предизвикването ", споделя Илон Мъск.

Акциите на Tesla нарастнаха с 1.5% в петък до равнище от 330.51 $ за акция, с което покачването им от началото на годината към този момент е с близо 5 на 100.

Миналия месец компанията обяви  първата си тримесечна чиста облага  за последните две години. За интервала юли-септември бе регистриран позитивен финансов резултат в размер на 312 млн. $. / profit.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР