Американският производител на електрически автомобили отчете по-добри от очакваното финансови

...
Американският производител на електрически автомобили отчете по-добри от очакваното финансови
Коментари Харесай

Tesla надмина очакванията на анализаторите благодарение на биткойн

Американският производител на електрически коли регистрира по-добри от предстоящото финансови резултати за първото тримесечие, подсилен от продажбата високопроходими коли (SUV) и на позициите на компанията в биткой, съобщи Си Ен Би Си.

Компанията на Илон Мъск е осъществила чиста облага от 438 млн. $ за първите три месеца на годианта. Фирмата регистрира облага на акция от 0,93 $ при прогноза за облага на акция от 0,79 $. Tesla също по този начин регистрира доходи от 10,39 милиарда $ за първото тримесечие, което съставлява растеж от 74% в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Очакванията бяха за доходи от 10,29 милиарда $

През февруари Tesla разгласи, че е вложила 1,5 милиарда $ в биткойн. През март производителят на електрически коли разгласи, че е продал биткойн на стойност към 272 млн. $, което съставлява на 10% от първичната инвестиция на компанията с облага от 101 млн. $

Продажбите на Tesla за първото тримесечие са нарастнали до близо 185 хиляди автомобила, което е съвсем два пъти повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година. С изключение на 2000 всички те са били на по-евтините седани Model 3 и на кросоувъра Model Y. Компанията съобщи, че не е произвела нито една численост от по-скъпите си седани Model S и модела X SUV, защото през първото тримесечие е предходна към нови версии.

От компанията на Мъск обявиха още, че чакат растеж от 50% на доставките на коли през 2021 година, което значи, че Tesla би трябвало да достави минимум 750 хиляди автомобила.

Tesla също по този начин означи, че не е била наранена толкоз тежко от недостигна на чипове, колкото други компании в автомобилния бранш, защото „ бързо се е преориентирала към нови микропроцесори и е създала програмен продукт за чипове от нови снабдители “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР