Американският производител на електрически автомобили Lucid Motors, който, заедно с

...
Американският производител на електрически автомобили Lucid Motors, който, заедно с
Коментари Харесай

Бивши служители на Илон Мъск построиха убиеца на Тесла

Американският производител на електрически коли Lucid Motors, който, дружно с други съществени участници в промишлеността, е именуван „ килърът на Tesla “ приключи първия си цех в пустинята в Аризона. Предприятието се намира на 80 километра от най-големия град в щата - Феникс и е ситуирано на повърхност от 6,7 хектара, написа Bloomberg.

Зад плана за съперници на фамозната марка електрически автомобили стои американски стартъп,  финансиран от Саудитския фонд за обществени вложения на Саудитска Арабия. До момента вложенията в него възлизат на 1 милиард $. Постът на основен изпълнителен шеф на новата компания ще бъде стихотворец от някогашния основен инженер на Tesla Model S Питър Роулинсън. Вицепрезидент на Lucid Motors ще е Питър Хочхолдингер, някогашен вицепрезидент по  производството в завода на Tesla в Калифорния. Строителните действия във фабриката на Lucid Motors към този момент са изцяло приключени, сега върви монтаж на съоръжение.

Първият модел електрически автомобили под марката Lucid Air е плануван да е подготвен до края на 2020 година. Цената му ще бъде към 100 хиляди $. Масови доставки за клиенти ще стартират  през 2021 година
1-11.jpg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР