Американският производител на чипове за мобилни устройства Qualcomm работи върху

...
Американският производител на чипове за мобилни устройства Qualcomm работи върху
Коментари Харесай

Qualcomm подготвя мощен чип за компютрите с Windows 10 за ARM процесори

Американският производител на чипове за мобилни устройства Qualcomm работи върху напълно нов процесор. Това е Snapdragon 1000, предопределен за идващите компютри с Оценка за съвместимост Windows 10 за ARM процесори. Информацията е на немският уеб-портал WinFuture.
Преди към две месеца на пазара се появиха първите ултрабуци, основани на ARM процесора Snapdragon 835. Този чип е предопределен за смарт телефони и неговата продуктивност при компютрите не е доста висока. Представените устройства работят устойчиво и бързо, когато е стартиран базов програмен продукт. Но когато се наложи възпроизвеждането на 4К видео или да се употребява Photoshop да вземем за пример, се появяват лагове, тъй като изчислителната мощ не е задоволителна.



Ето за какво Qualcomm основава процесора Snapdragon 1000 . Той е особено предопределен за компютрите и таблетите употребяващи Windows 10 за ARM процесори. В новия чип е наблегнато върху графичния ускорител и увеличената изчислителна мощ. TDP на новия процесор е едвам 6,5 W и ще е задоволително потреблението на пасивно изстудяване.



Процесорът на ARM с сходен TDP може да бъде съперник на Intel серията Core M, които също нямат потребност от интензивно изстудяване.

Първото устройство с процесора Snapdragon 1000 се чака да бъде идващия таблет-лаптоп на Asus . Кодовото име на устройството е Primus .
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР