Американският президент отново е затънал в скандал. Сега го притискат

...
Американският президент отново е затънал в скандал. Сега го притискат
Коментари Харесай

Предсказуем финал. Какво ще помогне да изгонят Байдън от Белия дом

Американският президент още веднъж е заседнал в скандал. Сега го притискат посредством сина му. А Байдън-младши елементарно дава учредения – най-малкото със зависимостта си към опиатите. Наскоро съмнително вещество - евентуално кокаин - беше намерено и в Белия дом, което беше изцяло очевиден случай. За това по какъв начин Хънтър излага татко си и какво заплашва президента в материала.

Подозрително вещество

Белият прахуляк е открит в западното крило на Белия дом. Служители на тайните служби, в чиято пълномощия, наред с други неща, е отбраната на главните политици на страната и техните фамилии, направиха рутинна инспекция. Те оповестиха за " незнаен предмет " и оповестиха евакуация на постройката. Пристигна екип от експерти по химическа отбрана. Предварителната проба е посочила кокаин.

Западното крило е административният център на Белия дом. Там са Овалният кабинет, офисите на личния състав, залата за конференции. “Ню Йорк Пост ”, базирайки се на свои източници, разяснява, че пудрата е била в чакалнята, където гостите също имат достъп. Според други източници - в президентската библиотека. Това е зона, затворена за гости.

Джо Байдън е отсъствал по това време. Той и синът му отишли в селската резиденция в Кемп Дейвид, с цел да се приготвят за празнуването на Деня на независимостта на Съединени американски щати. Освен това те напуснали Белия дом по едно и също време и това подхрани слуховете, че Хънтър непрекъснато живее тук. Още през април се появиха догатки, че той се укрива там от юристите на някогашната си брачна половинка. Законът не не разрешава това, само че такава странна детайлност единствено утежни така и така скандалния облик.

Трудно дете

Хънтър е вторият наследник на Джо Байдън. Най-големият, Бо, умря през 2015 година Както Хънтър призна в записките си, точно загубата на брат му засилила жаждата му за опиати. Той не криеше зависимостта си, твърдеше, че се бори с нея. Очевидно несполучливо: оня ден бяха оповестени фотоси, показващи по какъв начин Байдън-младши използва опиати, до момента в който седи в кола.

Тези фрагменти са взети от неговия преносим компютър, където има доста забавни неща като цяло. Например фотоси на таблото на кола, показващи, че синът на президента обича високите скорости (276 км/ч), аматьорски клипове от полова оргия, несериозна преписка с малолетни девойки.

Срещу Хънтър има и по-сериозни обвинявания: данъчни измами, нелегално владеене на оръжие. Това се санкционира с до 10 години затвор. Наказателното гонене обаче е прекъснато с помощта на досъдебна договорка с следствието.

И най-после, Байдън-младши неведнъж е упрекван, че е член на борда на шефовете на украинската газова компания “Бурисма ”, където получава голяма заплата, без да прави нищо. Нещо повече, в това време татко му интензивно призоваваше Киев да се откаже от съветския газ.

Скандалът беше толкоз гръмък, че в навечерието на предизборната акция през 2020 година даже демократичните медии писаха за него. Тогава всичко се размина, само че в този момент обстановката е друга.

Прогнозите на Тръмп

Републиканските коментатори не крият зложелателство. „ Хайде, Хънтър в никакъв случай няма да загуби толкоз значим персонален предмет “, иронизира колумнистът на “Уолстрийт Джърнъл ” Кайл Смит. „ Пликчето с кокаин в библиотеката на президента е история за любовта на един татко към сина му “, майтапи се редакторът на “Спектейтър ” Стивън Милър.

Разбира се, Доналд Тръмп не остана безмълвен. „ Някой в действителност ли има вяра, че кокаинът, открит в западното крило на Белия дом, доста покрай Овалния кабинет, е предопределен за някой различен, с изключение на за Хънтър и Джо Байдън? “, написа той в обществените мрежи.

" Но вижте, медиите с подправени вести скоро ще стартират да приказват, че откритата доза е " доста дребна " и в действителност не е кокаин, а по-скоро елементарен аспирин. И тази история ще изчезне ", добави някогашният президент. Засега обаче медиите не премълчават нищо, спорейки по какъв начин ще се развие в този момент политическата орис на Байдън-старши.

Рекорден спад

Фактът, че Хънтър още веднъж е в светлината на прожекторите, дава козове на конгресмените, които проверяват корупцията на президентското семейство. Дългата история с “Бурисма ” е лесна за " окачане " на по-широко дело и там не е надалеч да стартира процедура по импийчмънт. Има аргументи за това - съответната самодейност на члена на Камарата на представителите Лорън Бобърт беше импортирана за разглеждане в съответните комисии. Конгресменката обаче упреква Байдън в немарливост по границата с Мексико. Но в случай че импийчмънтът бъде подсилен от двете камари, същността на обвиняванията няма да има значение, сподели по малкия екран конгресмен Марджъри Тейлър Грийн, разгорещен тръмпист.

Все още е мъчно да се каже по какъв начин абсурдът с белия прахуляк в Белия дом ще се отрази на рейтинга на Байдън. Въпреки това към този момент има рекорден спад. Според последните данни на аналитичния уебсайт “538 ” президентът е подсилен от 39,9% от американските гласоподаватели, което е най-ниското равнище от август предходната година. 54,9% не утвърждават работата на Байдън, а повече от половината въобще не желаят да го виждат измежду претендентите на идните избори.

Превод: В. Сергеев

ПОХОД ЗА МИР:  Предвид това, че  Походът за мир и суверенитет се провежда с два лъча, з а тези, на които ще бъде мъчно и надалеч да отидат пред Министерство на външните работи, Ви каним отново  пред пилоните на НДК на 9 юли от 18.00 часа на „ Сбор за мир, срещу въвличането на България във война “. Двата лъча ще се слеят пред Народното събрание. https://pogled.info/bulgarski/sbor-za-Mir-protiv-vavlichaneto-na-otechestvoto-ni-vav-voina.158038?fbclid=IwAR2zebbOgMwqjReb5L_EJStf0OTEubNPWMfikLjkksoFiv08l8x0iQCFzzs

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР